September 7, 2022 By Aown272 0

A Clear Recovery: My Cataract Healing Journey

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία Lasik στα μάτια σας. Έχεις καταρράκτη σε κάθε ένα».

Το στόμα μου ορθάνοιχτο, η καρδιά μου έπεσε στο πάτωμα.

Δεν μπορεί να είναι.

Ναι, αυτή ήταν η ίδια η απάντησή μου όταν ο γιατρός μου είπε για πρώτη φορά ότι είχα καταρράκτη στα μάτια μου.

Φυσικά ήμουν σε ακραία δυσπιστία γιατί 1.) Δεν ήμουν ακόμα τόσο μεγάλος (νεαρός στα 41) και 2.) που σημαίνει ότι πρέπει να χειρουργηθώ, όπως το πώς η μαμά και η αγαπημένη μου θεία αφαίρεσαν τη δική τους πέρυσι. Και 3.) αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλω τη ζωή μου σε αναμονή για αρκετό καιρό για να θεραπευτώ.

Ελάτε να το σκεφτείτε: αυτός ήταν στην πραγματικότητα ο φόβος μου: «να σταματήσω να ζω». Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έχω συνηθίσει τη ρουτίνα της δουλειάς μου και μου φαίνεται περίεργο και τρομακτικό να είμαι απλώς στο σπίτι, χωρίς να κάνω τίποτα. Αν και ήμουν πάντα υπέρμαχος της γενικής ευεξίας, της αυτο-φροντίδας και της αγάπης για τον εαυτό μου, πρέπει να παραδεχτώ ότι οι σκληρές στάσεις μερικές φορές είναι δύσκολες για μένα, επειδή ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από εμένα για να τους βοηθήσω από μόνοι τους. προσωπικά ταξίδια για να ανακαλύψουν το δικό τους #bestmeever .

Αλλά γεια, μπορώ να επιλέξω να αντισταθώ ή απλώς να αποδεχτώ την κατάστασή μου ολόψυχα και χαρούμενα ενώ το ψάχνω φαινομενικά άπιαστο silverlining προς το παρόν. Επέλεξα να πάω στο κυνήγι για τα καλά πράγματα. Χαχα!

Έτσι, αμέσως μετά την επιστροφή από το ταξίδι γενεθλίων μου στη Σιγκαπούρη, έκανα την αιμοληψία μου, πήρα την άδεια του γιατρού μου και στη συνέχεια προγραμμάτισα την εγχείρησή μου. Προσοχή όμως: όλα έγιναν μέσα σε μια εβδομάδα μετά την επιστροφή. Ναι τόσο γρήγορα. Έπρεπε λοιπόν να φτιάξω το πρόγραμμά μου, να κάνω έναν γενικό καθαρισμό του χώρου μου για να απολυμανθούν όλα και να μιλήσω με τους πελάτες μου και να τους πω ότι θα λείψω για δύο ολόκληρες εβδομάδες. Έπρεπε επίσης να βιαστώ τα πρότυπα για τις πρωινές αναρτήσεις μου η προπονητική μου κοινότητα στο Facebook έτσι ώστε ο κόσμος να συνεχίζει να σκέφτεται καθημερινά ακόμα και στην απουσία μου.

Αφού έστησα τα πάντα και βεβαιώθηκα ότι έχω καλύψει όλες τις βάσεις, ήμουν τελικά έτοιμος να υποβληθώ στο χειρουργείο μου.

«Είμαι πολύ έκπληκτος που εξακολουθείτε να είστε σε θέση να λειτουργείτε με τα μάτια σας, δεδομένου αυτού».

Και μετά ο γιατρός μου έδειξε πόσο μεγάλος ήταν ο καταρράκτης μου.

Βλέπετε αυτό το γκρι μέρος να μπλοκάρει ολόκληρο το μάτι; Αυτός είναι ο ένοχος. Ξέρω! Κι εγώ τρόμαξα όταν το είδα.

Ένα μέρος του εαυτού μου ένιωσε ανακούφιση που ανιχνεύτηκε επειδή για περισσότερο από μια δεκαετία χρησιμοποιώ γυαλιά οδήγησης και φακούς επαφής όποτε βγαίνω στον αέρα ή παραδίδω ζωντανές ομιλίες. Ποτέ δεν μου έκανε εντύπωση ότι είχα κάτι τέτοιο μέχρι πρόσφατα, όταν η νυχτερινή μου όραση επιδεινώθηκε πλήρως και δεν μπορώ καν να οδηγήσω και να εστιάζω καλά όταν είναι ο ήλιος. Όλα ήταν θολά και γκριζωπά…εμ, και τώρα ξέρω γιατί,

Η υπόσχεση ότι θα μπορούσα να δω καθαρά μείον τα γυαλιά με έκανε ενθουσιασμένος να φορέσω τη νοσοκομειακή μου τουαλέτα. Θα ήθελα μια καλύτερη εφαρμογή, αλλά ποιος είμαι εγώ για να παραπονεθώ;

Έτσι θα έδειχνα αν μείνω έγκυος. Χαχαχα.

Όταν μπήκα στο χειρουργείο, θυμάμαι ότι προσευχόμουν στον Θεό να μου επιτρέψει τουλάχιστον να παραδοθώ σε όλη τη διαδικασία και απλώς να εμπιστευτώ τα πάντα. Πιστέψτε με, όταν πηγαίνετε κάτω από το μαχαίρι και αυτό περιλαμβάνει τα μάτια σας και δεν είστε ναρκωμένοι, δεν είναι πραγματικά μια βόλτα στο πάρκο, βλέποντας τι σας τραβάει τα μάτια. Χαχα!

Η εγχείρηση στέφθηκε με επιτυχία, αν και κάποιες από τις στιγμές που ο γιατρός χρειάστηκε να σταματήσει επειδή ήμουν τεταμένη. Προφανώς, ήμουν όσο πιο ήρεμος μπορώ να είμαι όταν χειρουργήθηκε το αριστερό μου μάτι πρώτα και μετά την επόμενη εβδομάδα έκανα το δεξί μου μάτι. Και αυτό έγινε μια διαφορετική ιστορία. Ευχαριστώ τον Θεό για τον Δρ. Gerard Bordador του Veterans Eye Center που ήταν τόσο υπομονετικός, προσεκτικός και κατανοητός στον ταλαιπωρημένο ασθενή του που ξαφνιάζεται κάθε φορά που του χτυπιέται κάτι στα μάτια. Χαχα!

Προσοχή όμως, ήταν μόνο η αρχή. Η πραγματική δουλειά έρχεται όταν πρέπει να βάζω οφθαλμικές σταγόνες κάθε ώρα και να παίρνω τα αντιβιοτικά μου καθημερινά. Αυτά συμπίπτουν επίσης με το γεγονός ότι: 1.) Δεν μπορούσα να πλύνω το πρόσωπό μου για δύο εβδομάδες για να μην μπει σαπούνι στα μάτια μου. ένας μήνας 3.) Δεν μπορώ να σκύψω, περισσότερο να κάνω αναστροφές, γι’ αυτό πρέπει να αποχαιρετήσω προσωρινά την εξάσκησή μου στο εναέριο μεταξωτό 4.) Δεν μπορώ να οδηγήσω ή να περάσω πολλές ώρες καταπονώντας τα μάτια μου στο διαδίκτυο μέχρι να επουλωθεί 5.) Έχω να φοράω τα γυαλιά μου για ένα μήνα περίπου για να διασφαλίσω ότι τα μάτια μου προστατεύονται, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το τελευταίο ήταν ανακούφιση γιατί δεν μου άρεσε ο τρόπος που με έβλεπαν τα γυαλιά. Χαχαχα.

Η σταθερή μου, μέχρι τώρα καθώς κάνω blog.

Τέλος πάντων, το ερώτημα εκατομμυρίων δολαρίων είναι: πονάει;

Απάντηση: κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ήταν λίγο άβολο αλλά δεν τσίμπησε πραγματικά. Θέλω να πω, αμφιβάλλω αν κάποιος απολαμβάνει να τρυπάει τα μάτια του κοιτάζοντας ένα καλειδοσκόπιο με φώτα χαχα. Μετά, τότε είναι που μερικές φορές πονάνε οι οφθαλμικές σταγόνες (θυμηθείτε ότι υπάρχει μια πληγή στα μάτια και δεν έχει ακόμη επουλωθεί πλήρως), που με οδήγησε να ρίξω δάκρυα και να πηδήξω λίγο. Χαχα! Είχα επίσης πονοκέφαλο μετά την επέμβαση στο δεξί μου μάτι, αλλά έφυγε εύκολα αφού πήρα παρακεταμόλη. Οι άλλες ενοχλήσεις στις οποίες εξακολουθώ να προσαρμόζομαι σταδιακά τώρα είναι να μπορώ να διαβάζω από κοντά το κείμενο, καθώς μερικά γράμματα φαινόταν μπερδεμένα κατά καιρούς, αλλά μου είπαν ότι τελικά θα είναι εντάξει, πράγμα το οποίο πραγματικά πιστεύω επειδή ο ίδιος έχω λιγότερα λάθη τυπογραφικού λάθους τώρα , σε αντίθεση με τις πρώτες μέρες, γι’ αυτό αποφάσισα να κάνω blog μόνο τώρα πριν ξεκινήσω τις κανονικές μου συνεδρίες προπονητών.

Οι απόψεις μου και η ζωή μου σίγουρα άλλαξαν.

Για το καλύτερο.

Αν το σκεφτώ, συνειδητοποίησα ότι χρειαζόμουν πραγματικά αυτόν τον υποχρεωτικό χρόνο. Άγνωστο σε πολλούς, πρόσφατα βίωσα ένα σπάσιμο της καρδιάς που με έκανε να νιώθω λίγο χαμένος, μπερδεμένος και πόνος. Αυτή είναι μια διαφορετική ιστορία όμως. Περπατούσα ήσυχα στα συναισθήματά μου τότε με τη βοήθεια του δικού μου προπονητή και των αγαπημένων, επιλεγμένων λίγων που ήταν το σύστημα υποστήριξής μου. Η σκληρή στάση μου επέτρεψε να επεξεργαστώ τα πάντα καλύτερα και να συμπεριφέρομαι στον εαυτό μου πιο ευγενικά, γιατί προφανώς, για αρκετό καιρό, δεν έδινα στον εαυτό μου την αγάπη που έδινα πρόθυμα στους άλλους. Απλώς το ξέχασα και αυτή η παύση με έκανε να θυμηθώ.

Η αλλαγή στην καθημερινότητά μου με βοήθησε πραγματικά. Ενώ στην αρχή αγωνιζόμουν να συγκρατήσω όλη την αχρησιμοποίητη ενέργειά μου, βρήκα μια ευτυχισμένη εμπειρία στο να αφήνω τα πράγματα να είναι απλά, να γράφω ημερολόγιο και να σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω διαφορετικά στη ζωή μου. Βρήκα την ευκαιρία να δω τα πράγματα διαφορετικά και καθαρά αυτή τη φορά, εμπνευσμένη από την επέμβαση καταρράκτη μου. ξεκίνησα αξιολογώντας τον χώρο μου, τις σχέσεις μου και τον εαυτό μου, όσο το δυνατόν πιο ειλικρινά και ευάλωτα. Και αυτό μου επέτρεψε να αναπτυχθώ με τη ροή στον τωρινό μου χώρο όπου ο φόβος ότι δεν έχω τον έλεγχο δεν υπήρχε πλέον.

Ακολουθεί μια γεύση από το τι έκανα τις τελευταίες δύο εβδομάδες:

Άρχισα να κάνω μικρές πρωινές βόλτες. Να κάνω ένα στις 6 π.μ. γύρω από την περιοχή ανέσεων του διαμερίσματος μου. Ξεκίνησα με 10 λεπτά περπάτημα, αυξάνοντας σταδιακά σε μία ώρα όσο περνούν οι μέρες, ενώ προσέχω να μην αφήνω τον ιδρώτα μου να μπει στα μάτια μου. Ή αλλιώς. Το τρέξιμο μπορεί να περιμένει.

Πρόσφατα ανακάλυψα τις χαρές στο να κάνω διατάσεις το πρωί. Καθώς μπορώ να κάνω μόνο ελαφριά άσκηση και δεν επιτρέπεται να σκύβω ή να αναστρέφω, αυτή η ρουτίνα με βοήθησε να χαλαρώσω τους σφιγμένους μύες μου και με αποτρέπει από το να κάνω καθιστική ζωή ενώ είμαι κολλημένη στο σπίτι. Το χαλάκι μου γιόγκα έχει γίνει ένας από τους καλύτερους φίλους μου.

Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ: Το Netflix είναι μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του αιώνα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα επιβιώσω τις τελευταίες δύο εβδομάδες χωρίς αυτό. Έπρεπε να παρακολουθήσω πολλά ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές ριάλιτι αυτή τη φορά και έμαθα ένα ή δύο πράγματα που θα ήθελα να συμπεριλάβω στη δική μου λίστα. Σύντομα.

Πήρα στον εαυτό μου νέα γυαλιά μετάβασης, χωρίς κανένα βαθμό για τα μάτια μου! Η πρώτη μου φορά μετά από 10 χρόνια που έχω ένα ζευγάρι αποχρώσεις! ανυπομονώ να κατευθυνθώ στην παραλία σύντομα. Αλλά προς το παρόν, το χρησιμοποιώ όταν μπαίνω στο Διαδίκτυο ή όταν πρέπει να κάνω το παντοπωλείο μου. Και μπορώ να δω 10 φορές καλύτερα ή ακόμα περισσότερο σε σύγκριση με πριν, μείον τους χοντρούς διαβαθμισμένους φακούς! Ουου!

Όσο γενναίος κι αν είμαι, άρχισα να βγαίνω έξω (στο εμπορικό κέντρο) για να κάνω μόνος μου δουλειές και να καίω θερμίδες ενώ το κάνω (βόλτες σε εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχει λιγότερη ρύπανση και έκθεση σε ανεπιθύμητα στοιχεία). Trivia: Θεέ μου, ήμουν σαν ένα παιδί που αναβλύζει πόσο φωτεινά ήταν τα φώτα του εμπορικού κέντρου και πώς μπορώ τώρα να διαβάζω πινακίδες από μακριά. Δεν τα έχω δει ποτέ όλα έγχρωμα μέχρι τώρα. Απλές χαρές αλλά η καρδιά μου ξεχείλισε αφού είδα τόσο γκρι πριν.

Ενώ ήταν δελεαστικό να τρώω κάθε τόσο με τον ελεύθερο χρόνο που έχω στη διάθεσή μου, επέλεξα να συνεχίσω να προσέχω τη διατροφή μου. Έμεινα με τη διαλείπουσα νηστεία, έφαγα περισσότερα λαχανικά (κάτι που έμαθα από μια προηγούμενη σχέση που μου επέτρεψε να αγαπήσω περισσότερο τον εαυτό μου) και αφοσιώθηκα στην καθημερινή μου ρουτίνα καρδιο. Και ιδού, κατάφερα να χάσω περισσότερα κιλά στη διαδικασία, μέχρι σήμερα, μετά από σχεδόν τρεις μήνες, 14 λίβρες για την ακρίβεια. Ο στόχος μου είναι να χάσω ίσως άλλα 5 κιλά ακόμα και θα έχω το σώμα μου το 2018 εκεί που ήμουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σπρώχνοντας προς τα εμπρός! Είμαι ευγνώμων που τα ραγίσματα της καρδιάς έχουν καλλωπιστικά αποτελέσματα πάνω μου. Χαχα!

Το ρεπό μου επέτρεψε να επανασυνδεθώ και με τις ρίζες μου. Μετά από 10 χρόνια, επέστρεψα για να επισκεφτώ την επαρχία μου στην Pampanga. Όλοι εκεί ξαφνιάστηκαν και κάποιοι έκλαψαν. Ήταν μια συγκινητική εμπειρία να βλέπω τους συγγενείς μου τους οποίους δεν έχω δει για πολύ καιρό. Ο χρόνος πραγματικά γιατρεύει όλες τις πληγές. Και αυτή η εποχή της ζωής μου μου επέτρεψε να ζήσω ακριβώς αυτό. Αυτό είναι για τα βιβλία.

Και φυσικά, ο Θεός ήθελε να με φτιάξει το κέφι και με έστειλε καλα ΝΕΑ. Έτσι προτάθηκα στο 2022 Βραβεία προπονητή για τον καλύτερο εκτελεστικό προπονητή και Καλύτερος προπονητής ευεξίας . Δύο κατηγορίες. Μαζί με ηγέτες της βιομηχανίας προπονητών και παίκτες αλλαγής παιχνιδιών από όλο τον κόσμο. Η καρδιά μου πετάχτηκε από χαρά, ειδικά όταν έβλεπα ανθρώπους να με ψηφίζουν και να εκστρατεύουν ανοιχτά για μένα. Κερδίστε ή χάνετε, είμαι ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία να με αναγνωρίσουν για αυτό που μου αρέσει να κάνω καλύτερα. Κάντε κλικ στους επισημασμένους συνδέσμους για να ψηφίσετε. Σ’αγαπώ!

Τέλος, επιτέλους έφτασα να κάνω παρέα με αγαπημένους φίλους. Θεέ μου, πόσο μου έλειψε η ανθρώπινη αλληλεπίδραση με ανθρώπους που πραγματικά με καταλαβαίνουν και το αντίστροφο! Αυτό το γεύμα ήταν διασκεδαστικό και η ζωή άλλαξε με τον δικό της τρόπο όπως πάντα. Είπαν ότι κουνούσα τα γυαλιά μου. Και ότι το νέο μου σώμα χτυπούσε. Ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης φίλοι μου. Λαμβάνω με ευγνωμοσύνη τα κομπλιμέντα σας.

Πήγα στο τσεκ απ τις προάλλες και έτσι μοιάζει το μάτι μου. Όλα ξεκάθαρα τώρα. Θεραπεύοντας όμορφα.

Ακριβώς όπως νιώθω μέσα μου.

Θεραπεύοντας ευτυχώς. Εντελώς.

Η επέμβαση καταρράκτη μου επέτρεψε να δω τα πράγματα καθαρά και να νιώσω βαθιά.

Ήταν ένα ταξίδι προς το δικό μου #bestmeever .

Και σήμερα, ξεκινάω το επόμενο κεφάλαιο μου, #unicorning all over .

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.