September 9, 2022 By Aown272 0

28 Διασκεδαστικές δραστηριότητες στη φύση και χειροτεχνίες για παιδιά

Όποια εποχή κι αν είναι, οι χειροτεχνίες στη φύση για παιδιά είναι πάντα μια καλή ιδέα και είναι η τέλεια δικαιολογία για να βγείτε έξω. Μπορείτε να αναζητήσετε φύλλα και κουκουνάρια το φθινόπωρο, λουλούδια την άνοιξη ή το καλοκαίρι και ακόμη και το χειμώνα, όταν τα πράγματα φαίνονται λίγο λεπτά στο έδαφος, μπορείτε πάντα να πάτε και να κάνετε λίγο κυνήγι βράχου.

Όπως οι περισσότεροι γονείς, προσπαθώ να ενθαρρύνω την αγάπη για τη φύση στα παιδιά μου και πιστεύω ότι το να έρθουν τα χέρια με τη φύση είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό.

Είναι επίσης πολύ φθηνότερο να χρησιμοποιήσετε ένα κουκουνάρι που βρήκατε στην αυλή σας για να το φτιάξετε από το να ξοδέψετε πολλά χρήματα αγοράζοντας νέα υλικά!

Όλες οι χειροτεχνίες που μοιράζομαι σήμερα χρησιμοποιούν φυσικά υλικά και είναι εμπνευσμένες από τη φύση με κοχύλια, πέτρες, φύλλα και λουλούδια να παίρνουν το επίκεντρο.

Εύκολες χειροτεχνίες στη φύση για παιδιά

Δραστηριότητες στη φύση για παιδιά

Υπάρχουν τόσοι εξαιρετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αποκτήσει επαφή με τη φύση, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους και υπάρχουν τόσα πολλά πλεονεκτήματα για να το κάνετε αυτό, αγάπη για τον έξω κόσμο, πολύτιμος χρόνος που ξοδεύετε μαζί, δοκιμάζοντας νέα υλικά. Η κατασκευή χειροτεχνιών από τη φύση και η χρήση τους για να εμπνεύσετε δραστηριότητες είναι κάτι που μπορείτε να απολαύσετε και οι δύο.

Αυτή η ολοκλήρωση ξεκίνησε ως μια μικρότερη λίστα χειροτεχνιών στη φύση για παιδιά, αλλά με τον καιρό πρόσθεσα περισσότερες ιδέες και έργα για να σας εμπνεύσω, συμπεριλαμβανομένων πολλών περισσότερων δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε στην αυλή σας.

Πολλές από τις δραστηριότητες είναι κατάλληλες για παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά θα βρείτε επίσης κάποιες που είναι εξαιρετικές για παιδιά προσχολικής ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων πολλών που έκανα με τα δικά μου παιδιά.

Σας αρέσουν οι χειροτεχνίες που μοιράζομαι σήμερα; Φροντίστε να προσθέσετε σελιδοδείκτη σε αυτήν τη σελίδα ή να καρφιτσώσετε μια εικόνα, ώστε να τα έχετε στη διάθεσή σας όταν τα χρειάζεστε, καθώς και να συνεχίσετε να διαβάζετε για περισσότερες ιδέες για εύκολες χειροτεχνίες και δραστηριότητες που μπορείτε να μοιραστείτε με τα παιδιά σας.

χειροτεχνίες της φύσης για παιδιά1. Κάντε ένα Nature Suncatcher

Το A Little Pinch of Perfect μοιράζεται πώς να κάνετε κάτι όμορφο ηλιόλουστες της φύσης. Αυτή η διασκεδαστική δραστηριότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα φυσικά υλικά στην αυλή σας.

2. Ζωγραφίστε βράχους

Αυτές οι πέτρες με αριθμούς πεταλούδας είναι εύκολο να κατασκευαστούν και ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκήσετε την αριθμητική μαζί. Αν σας αρέσει να ζωγραφίζετε και να κρύβετε βράχους, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το σχέδιο πεταλούδας για αυτό.

3. Tic Tac Toe

Ακολουθήστε αυτό το σεμινάριο από το Messy Little Monster για να φτιάξετε ένα παιχνίδι Tic Tac Toe χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.

4. Φτιάξτε ένα Bug Hotel

Αναζητήστε κάτι με συμπαγή δομή που μπορείτε να γεμίσετε με φυσικά υλικά για τα ζωύφια σας – το νεκρό ξύλο, ο φλοιός, τα ξερά φύλλα, τα βότσαλα και τα ραβδιά είναι όλα υπέροχα. Βεβαιωθείτε ότι το ξενοδοχείο σας έχει επίσης στέγη, τα παλιά πλακάκια οροφής είναι τέλεια για αυτό.

5. Κατάψυξη Φυσικών Υλικών

Αυτά τα κατεψυγμένα λουλούδια είναι πάντα πολύ δημοφιλή και φαίνονται πολύ όμορφα. Έχω μοιραστεί ένα βίντεο που δείχνει πώς γίνεται αυτό σε αυτήν τη σελίδα, οπότε ρίξτε μια ματιά αν θέλετε να το δείτε σε δράση. Είναι τόσο απλό στη ρύθμιση! Αυτή η δραστηριότητα είναι ιδανική για χρήση σε έναν κάδο αισθήσεων και μπορείτε να αναζητήσετε αγριολούλουδα για να προσθέσετε όπως μαργαρίτες και πικραλίδες καθώς και οτιδήποτε άλλο πολύχρωμο έχετε στον κήπο σας.

6. Κολλητικός τοίχος

Εάν έχετε απομείνει χαρτί επαφής στο σπίτι, τότε αυτός ο κολλώδης τοίχος στον κήπο με λουλούδια είναι ιδανικός για μικρότερα παιδιά. Αυτή είναι μια δραστηριότητα που έκανα με την κόρη μου και είναι ένας καλός τρόπος για τα νήπια και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να εξερευνήσουν επίσης διαφορετικές υφές.

7. Φτιάξτε ένα δέντρο της φύσης

Αυτή η χειροτεχνία με δέντρα και φύση για παιδιά εμπνεύστηκε από την αγάπη της κόρης μου να ψάχνει φύλλα και λουλούδια στον κήπο μας για να παίξει και ήταν το αγαπημένο της να δημιουργήσει. Έχει ένα δωρεάν εκτυπώσιμο μαζί του, επομένως είναι ένας πραγματικά εύκολος τρόπος για τα παιδιά να κάνουν μερικές τέχνες στη φύση.

χειροτεχνίες της φύσης για παιδικές δραστηριότητες εύκολα βελανίδια ζωγραφισμένα βράχια

8. Λασποκουζίνες

Οι λασποκουζίνες είναι κάτι που έχουν αγαπήσει και τα δύο παιδιά μου και είναι μια εξαιρετική υπαίθρια δραστηριότητα που αφήνει τα παιδιά να κολλήσουν με την παρασκευή φίλτρων ή κάτι «ωραίο» για μεσημεριανό γεύμα! Αν δεν έχετε κουζίνα με λάσπη, θα μπορούσατε πάντα να αναζητάτε σε φιλανθρωπικά καταστήματα ή καταστήματα με είδη ειδών για αντικείμενα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε, όπως παλιά τηγάνια, κουτάλια και τρυπητήρια.

9. Wildflower Goop

Αυτό το γκουπ με λουλούδια διασκέδασε την κόρη μου για αιώνες.

10. Κάντε Story Stones

Αυτές οι πέτρες ιστορίας με θέμα τη θάλασσα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για την ενθάρρυνση της δημιουργικής γραφής και της αφήγησης ή θα μπορούσατε να τις χρησιμοποιήσετε ως έμπνευση για να κρυφτούν μερικοί ζωγραφισμένοι βράχοι.

11. Scavenger Hunt

Το κυνήγι οδοκαθαριστών μας σε εξωτερικούς χώρους είναι δωρεάν για εκτύπωση και τα παιδιά μπορούν να χρωματίσουν κάθε αντικείμενο όπως το βρίσκουν. Είναι ιδανικό για χρήση στην αυλή σας, στη γειτονιά σας ή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακινήσετε τα παιδιά σε μια βόλτα στη φύση ή πεζοπορία.

12. Ταΐστρες πουλιών

Αυτές οι εύκολες ταΐστρες πουλιών είναι ιδανικές για να τις φτιάχνουν τα παιδιά και ο τέλειος τρόπος για να ενθαρρύνουν περισσότερη φύση στον κήπο σας.

13. Περιδέραια της φύσης

Αυτά τα περιδέραια φτιαγμένα με βελανίδια από το Rhythms of Play θα ήταν μια υπέροχη χειροτεχνία να φτιάξετε μαζί και φαίνονται απολύτως φανταστικά!

14. Πατημένο σελιδοδείκτες λουλουδιών

Λατρεύω αυτό το σελιδοδείκτη από το Buggy and Buddy που χρησιμοποιεί πατημένα λουλούδια.

15. Γράψτε ένα περιοδικό Nature

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε τα παιδιά να είναι προσεκτικά με το περιβάλλον τους και αν μπορείτε να συνεχίσετε, θα ήταν ένας καλός τρόπος να παρατηρήσετε και την αλλαγή των εποχών.

16. Τρίψιμο φλοιού

Αυτή είναι σίγουρα μια δραστηριότητα που θυμάμαι να έκανα και ως παιδί. Απλώς τοποθετήστε λίγο χαρτί πάνω από το φλοιό σας και τρίψτε το προσεκτικά με ένα κραγιόνι ή μολύβι για να δείξετε το σχέδιο του φλοιού στο φύλλο σας.

17. Nature Inspired Playdough

Δεν σας πειράζει να παίξετε με τα φυσικά υλικά; Δείτε αυτή τη ζύμη με λουλούδια.

18. Χρησιμοποιήστε το Driftwood για παιχνίδι σε μικρό κόσμο

Φτιάξτε αυτούς τους απλούς εξωγήινους από driftwood ή με λίγη υπομονή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε driftwood για να δημιουργήσετε μερικά ανθρωπάκια για να παίξετε με παρόμοιο στυλ με τις κούκλες με μανταλάκια.

19. Διακοσμήσεις Ζύμης Αλατιού

Τα παιδιά μου απολάμβαναν να φτιάχνουν αυτά τα διακοσμητικά από κοχύλια που βρήκαν στην παραλία.

20. Bug Hunt

Πηγαίνετε έξω και ψάξτε να δείτε τι ζωύφια και έντομα μπορείτε να βρείτε, κοιτάζοντας κάτω από βράχους, φύλλα και φυσικά στο ξενοδοχείο σας για κοριούς! Οι μεγεθυντικοί φακοί μπορούν να είναι υπέροχοι για αυτού του είδους την εξερεύνηση εάν θέλετε να δείτε τα σφάλματα σας από κοντά.

21. Κάντε Shell Art

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη φάλαινα από ένα κέλυφος ή να σχεδιάσετε μια εικόνα σε μεγαλύτερα κοχύλια.

22. Αισθητηριακή Σούπα

Μείνετε δροσερό με αυτή τη σούπα με αισθήσεις λουλουδιών που είναι τέλεια για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αυτή είναι μια πολύ γρήγορη αισθητηριακή δραστηριότητα που πρέπει να δημιουργηθεί, αλλά είναι επίσης μια δραστηριότητα που κράτησε τα παιδιά μου απασχολημένα για πολλά χρόνια.

23. Χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά για να βάψετε

Γιατί να μην δοκιμάσετε αυτή τη δραστηριότητα ζωγραφικής με κουκουνάρια ή μπορείτε να οργανώσετε μια δραστηριότητα με διάφορα φυσικά αντικείμενα για να δοκιμάσετε να ζωγραφίσετε με φτερά, πέταλα λουλουδιών, κλαδιά και βρύα ως εναλλακτική λύση στα πινέλα.

24. Φτιάξτε μια μαργαρίτα από κοχύλια

Ρυθμοί παιχνιδιού μοιράζεται πώς να φτιάξετε μια υπέροχη μαργαρίτα από κοχύλια.

25. Beach Art

Εάν περνάτε μια μέρα στην παραλία, τότε γιατί να μην προσπαθήσετε να κάνετε λίγη τέχνη χρησιμοποιώντας τα φυσικά υλικά που βρίσκετε εκεί; Αρπάξτε φύκια, παρασυρόμενα ξύλα και βότσαλα για να κάνετε μια εικόνα στην άμμο, ένα ψάρι ή ακόμα και μια γοργόνα θα ήταν καταπληκτικό.

26. Φτιάξτε μια φωλιά πουλιών

Αναζητήστε ξηρά φυσικά στοιχεία στην αυλή σας και προσπαθήστε να φτιάξετε μαζί μια φωλιά πουλιών! Μπαστούνια, ξερό γρασίδι και βρύα είναι όλα τέλεια για αυτό.

27. Leaf Art

Χρησιμοποιήστε φύλλα για να φτιάξετε έργα τέχνης, όπως πεταλούδες, ανθρώπους με φύλλα ή ακόμα και μια νεράιδα (τα φύλλα κάνουν υπέροχα φτερά!) Θα μπορούσατε να τοποθετήσετε ένα πλαίσιο από χαρτόνι στο πάτωμά σας για να εμπνεύσετε τα παιδιά να κάνουν την τέχνη τους.

28. Μαθηματικά με φύλλα

Για να βοηθήσω τα παιδιά μου με τα μαθηματικά τους χρησιμοποιήσαμε φύλλα και μαργαρίτες, αυτή η ιδέα μάθησης σε εξωτερικούς χώρους ήταν εύκολο να προσαρμοστεί και στις διαφορετικές ηλικίες τους.

Πιο εύκολες χειροτεχνίες για παιδιά

Εάν τα παιδιά σας λατρεύουν την ύπαιθρο, γιατί να μην δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτά τα γλυκά μπισκότα – υπάρχει ένα δωρεάν εκτυπώσιμο για να σας βοηθήσει επίσης.

Ή αν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε μερικές ακόμη τροφές πουλιών DIY, τότε αυτή η συλλογή είναι ιδανική με πολλές διασκεδαστικές ιδέες για να βοηθήσετε την άγρια ​​ζωή στην πίσω αυλή σας.

ταΐστρες πουλιών τα παιδιά μπορούν να κάνουν τετράγωνη εικόνα 300

Τέλος, για περισσότερες χειροτεχνίες εμπνευσμένες από τη φύση, γιατί να μην δείτε αυτή τη συλλογή χειροτεχνιών με φύλλα.

χειροτεχνία με φύλλα 300