September 9, 2022 By Aown272 0

Easy Resist Fish Art For Kids

Ψάχνετε για μια εύκολη αλλά διασκεδαστική δραστηριότητα για να δοκιμάσετε; Αυτό αντισταθείτε στην τέχνη των ψαριών για παιδιά είναι ιδανικό για όλους τους λάτρεις της χειροτεχνίας κάτω από τη θάλασσα και η χρήση του δωρεάν προτύπου μας για ψάρια διευκολύνει τη ρύθμιση και για εσάς.

Για να φτιάξω αυτήν την πολύχρωμη χειροτεχνία με ψάρι, χρησιμοποίησα μια πολύ απλή τεχνική χρησιμοποιώντας ένα υλικό που είχα ήδη στο σπίτι ως μια ωραία εναλλακτική λύση στα πινέλα, αλλά αν είναι κάτι που δεν έχετε στο δικό σας, μην ανησυχείτε, έχω μοιράστηκε πολλές εναλλακτικές λύσεις για πράγματα που θα λειτουργούσαν εξίσου καλά.

Η ψαροτεχνία αντιστέκεται στην τέχνη

Τι είναι η αντίσταση στην τέχνη;

Αντισταθείτε στην τέχνη είναι όπου μέρος του χαρτιού ή του καμβά σας καλύπτεται από κάτι, έτσι ώστε η μπογιά σας να μην μπορεί να πάει σε αυτήν την περιοχή.

Για αυτή τη χειροτεχνία χρησιμοποιώ ένα χάρτινο πρότυπο, αλλά υπάρχουν πολλά διαφορετικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, μου αρέσει αυτό το απλό ταινία αντίσταση σκάφη από το Busy Toddler και μερικά άλλα υλικά που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να αντισταθείτε στην τέχνη περιλαμβάνουν κερί και κόλλα.

Δωρεάν πρότυπο ψαριών

Για αυτή τη χειροτεχνία μπορείτε προφανώς να σχεδιάσετε το δικό σας ψάρι, αλλά αν θέλετε να αρπάξετε το δικό μας, μπορείτε να εκτυπώσετε το δωρεάν πρότυπο ψαριών μας.

Η χρήση ενός εκτυπώσιμου είναι επίσης βολικό εάν βρίσκεστε σε περιβάλλον τάξης και δεν σας αρέσει να σχεδιάζετε 30 ψάρια ή εάν είστε λίγο αβέβαιοι για τις δεξιότητές σας στο σχέδιο και, καθώς και για το ίδιο το πρότυπο, θα βρείτε επίσης πολλά περισσότερα ψάρια ιδέες.

Αντί να χρησιμοποιήσετε το χάρτινο πρότυπο ψαριών μας για αυτό το σκάφος, θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα από τα άλλα πρότυπα θαλάσσιων πλασμάτων μας, όπως το πρότυπο καρχαρία, το πρότυπο φάλαινας ή το πρότυπο ιππόκαμπου ή να τα χρησιμοποιήσετε όλα για να δημιουργήσετε μια μεγάλη τέχνη με θέμα τον ωκεανό.

αντισταθείτε στην τέχνη των ψαριών

Υλικά Τέχνης Ψαριών

  • Χαρτί
  • Παιδικά χρώματα που πλένονται
  • Πρότυπο ψαριών
  • Επαναχρησιμοποιήσιμη πλάκα ή δίσκος
  • Σφουγγάρι ή/και περιτύλιγμα με φυσαλίδες
  • Washi tape ή sellotape

Πώς να κάνετε το Resist Art Fish Craft

Εκτυπώστε το πρότυπο ψαριών σας. Μπορείτε φυσικά να σχεδιάσετε μόνοι σας ένα ψάρι, αλλά η χρήση ενός προτύπου μπορεί να το κάνει λίγο πιο εύκολο.

πρότυπο χειροτεχνίας ψαριών

Κόψτε το πρότυπο ψαριού σας. Δεν ήμουν σίγουρος αν θα μου άρεσε περισσότερο αυτό το σκάφος που δείχνει τα πτερύγια των ψαριών ή όχι, γι’ αυτό έφτιαξα μια εκδοχή του καθενός για να μπορείτε να δείτε πώς μοιάζουν.

κόψτε τα πρότυπα ψαριών

Πάρτε ένα κομμάτι washi tape ή sellotape και κάντε το σε σχήμα θηλιά. Θέλετε αυτή η ταινία να κρατά το πρότυπό σας στη θέση του, αλλά (ενοχλητικά) δεν θέλετε επίσης να είναι πολύ κολλώδες ή όταν προσπαθείτε να αφαιρέσετε το πρότυπο ψαριού σας, το χαρτί από κάτω του μπορεί να σκιστεί.

Θα σου πρότεινα μόλις φτιάξεις τη θηλιά σου να την ακουμπήσεις στα χέρια ή στα ρούχα σου ή οτιδήποτε άλλο μερικές φορές ώστε να χάνει λίγο από αυτή την κολλώδη υφή.

Διαπιστώνω επίσης ότι γενικά η ταινία washi είναι λιγότερο πιθανό να σκίσει το χαρτί από ότι η σελοταινία, οπότε αν χρησιμοποιείτε σελοταινία απλώς βεβαιωθείτε ότι προσπαθείτε πραγματικά να μειώσετε λίγο περισσότερο την κολλώδη ταινία.

Μόλις το κάνετε αυτό, κολλήστε το ψάρι σας στη θέση του σε χαρτί ή χαρτόνι και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το βάψιμο. Για αυτή τη χειροτεχνία χρησιμοποίησα λίγο κίτρινο χαρτί για να γίνει κίτρινο το ψάρι μου αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι χρώμα θέλετε.

Δύο πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το χαρτί είναι πολύ πιο ευαίσθητο στα υγρά από το χαρτόνι, οπότε αν το παιδί σας είναι πιθανό να βαρύνει πολύ τις μπογιές, τότε η κάρτα μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή, ώστε να μην κορεσθεί με μπογιά και σκίσιμο.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι όταν επιλέγετε το χρώμα του χαρτιού ή της κάρτας σας, αυτό μπορεί να επηρεάσει τα χρώματα που δείχνει η μπογιά σας, για παράδειγμα επειδή επέλεξα ένα κίτρινο χαρτί, κάποια από τα μπλε χρώματα μου φαίνεται λίγο πράσινο πάνω του – όλα τα μπλε και τα πράσινα που μπορείτε να δείτε στην εικόνα μου είναι στην πραγματικότητα το ίδιο χρώμα, είναι απλώς διαφορετικές ποσότητες. Απλά μια προειδοποίηση, επομένως, ότι εάν επιλέξετε ένα σκούρο χρώμα, μπορεί να είναι δύσκολο να δείτε τη βαφή σας πάνω του.

σφουγγάρι ζωγραφισμένο αντισταθείτε στην τέχνη

Σωστά, με αυτό να μην υπάρχει, ας επιστρέψουμε στον πίνακα! Ρίξτε λίγη μπογιά σε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο πιάτο ή δίσκο και μετά ταμπονάρετε το σφουγγάρι σας σε αυτό πριν το ταμπονάρετε σε όλη την εικόνα σας.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλες οι άκρες του προτύπου καλύπτονται έτσι ώστε μόλις αφαιρεθεί να έχετε το σχήμα του ψαριού σας.

Χρησιμοποίησα μπλε χρώμα για αυτό το έργο τέχνης για να το κάνω να μοιάζει περισσότερο με τον ωκεανό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό χρώμα ανάλογα με το τι θα ήθελε το παιδί σας. Διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε θα ήταν υπέροχες όπως και μερικά πράσινα ή τιρκουάζ.

Αφού ολοκληρώσετε τη ζωγραφική με το σφουγγάρι σας, μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε κάποιο περιτύλιγμα με φυσαλίδες ή άλλο υλικό για να προσθέσετε λίγη υφή. Είμαι πάντα χαρούμενος όταν μπορώ να ανακυκλώσω κάτι που έχουμε στο σπίτι για να το χρησιμοποιήσουμε για χειροτεχνία, οπότε αυτό ήταν τέλειο για εμάς.

Έχω χρησιμοποιήσει περιτύλιγμα με φυσαλίδες βουτηγμένο σε λευκή μπογιά για να μοιάζει με φυσαλίδες, αλλά και ασημί χρώμα ή διαφορετική απόχρωση του μπλε θα ήταν επίσης καλό.

Τα παιδιά μου πιθανότατα θα προτιμούσαν κάτι σαν μωβ ή κόκκινο σε αυτό το σημείο, τείνω να ακολουθώ το μονοπάτι που δεν οδηγεί σε καυγά 😉

Αντισταθείτε στην τέχνη με θέμα τον ωκεανό

Εάν δεν έχετε περιτύλιγμα με φυσαλίδες (ή μάλιστα σφουγγάρι), τότε μερικά καλά εναλλακτικά υλικά θα μπορούσαν να είναι πομ πον, μαρκαδόροι με κουκκίδες, λίγο τριμμένο αλουμινόχαρτο, σφουγγάρι ντους ή ζωγραφική με τα δάχτυλα.

Τέλος, όταν ολοκληρωθεί όλη η ζωγραφική σας, αφαιρέστε προσεκτικά το πρότυπο ψαριού από το έργο τέχνης σας. Το βρίσκω πιο εύκολο να το κάνω όταν το χρώμα είναι ακόμα υγρό σε περίπτωση που το χρώμα στεγνώσει πάνω του και καταλήξει να σκιστεί. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε ένα μικρό πρόσωπο στο ψάρι σας αν θέλετε.

αντισταθείτε στην τέχνη ψαριών για παιδιά

Περισσότερες παιδικές χειροτεχνίες με θέμα τον ωκεανό

Και οι δύο χειροτεχνίες που μοιράζομαι εδώ γίνονται χρησιμοποιώντας τα δωρεάν πρότυπά μας που έχω συνδέσει παραπάνω. Πρώτα είναι αυτή η χειροτεχνία καρχαρία με βαμβακερά μπουμπούκια. Είναι εύκολο να το φτιάξετε και θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική ζωγραφικής και για την τέχνη του ψαριού σας.

Ή γιατί να μην δοκιμάσετε αυτό το σκάφος ηλιοθεραπείας με κοχύλια που θα φαινόταν υπέροχο όταν εμφανίζεται σε παράθυρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

σκάφος ηλιοθεραπείας κοχυλιών