September 9, 2022 By Aown272 0

The Inspiration for Always, Clementine

Αυτόν τον μήνα είμαστε πολύ χαρούμενοι που δημοσιεύσαμε το Always, Clementine – μια αστεία, σοφή και συγκινητική ιστορία, με έναν πραγματικά μοναδικό ήρωα. Και σήμερα είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε μια δημοσίευση επισκέπτη από την Carlie!

Μεγαλώνοντας, ζούσε ένα κουνέλι στην κουζίνα μου. Το όνομά της ήταν Strawberry. Είχε κομψή λευκή γούνα, ροζ μάτια (εξ ου και το ροζ όνομα) και ένα μαύρο αυτί – με μια μικρή, τέλεια κυκλική τρύπα μέσα.

Η οικογένειά μου την υιοθέτησε κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες. ΑΣΕ με να εξηγήσω.

Όταν ήμουν στο δημοτικό – πριν από πολλά χρόνια, στα προάστια της Βόρειας Καρολίνας – ο δάσκαλός μου έφερε ένα μάλλον φοβισμένο κουνέλι σε ένα μαύρο, συρμάτινο κλουβί. Όπως η Clementine, ο κύριος χαρακτήρας στο νέο μου μυθιστόρημα, το κουνέλι απελευθερώθηκε πρόσφατα από ένα τοπικό εργαστήριο επιστήμης – και δεν ανήκε καθόλου στην τάξη. Είχαμε ήδη ένα χάμστερ ως κατοικίδιο στην τάξη. Κάποιος έπρεπε να υιοθετήσει το κουνέλι. Και γρήγορα. Το σχολείο ήταν λίγο ανήσυχο για την ύπαρξη ενός κουνελιού ερευνητή στις εγκαταστάσεις: ποιος ξέρει σε ποιες χημικές ουσίες είχε εκτεθεί;

Τώρα, η μητέρα μου είναι φιλόζωη – και εκείνη την εποχή, είχε επίσης μια βαθιά ανικανότητα να πει όχι σε καλοπροαίρετους δασκάλους δημοτικού. Το κουνέλι ήρθε σπίτι μαζί μας. Εκείνο το πρώτο βράδυ, την ονόμασα Strawberry, και την επόμενη μέρα, την πήγαμε στον κτηνίατρο για να της αφαιρέσουν την ετικέτα έρευνας από το αυτί.

«Δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό», είπε ο κτηνίατρος, ρίχνοντας μια ματιά ανάμεσα σε εμένα, τη μητέρα μου και τον Strawberry. “Η ετικέτα μπορεί να μείνει μέσα. Δεν την βλάπτει πια.”

Αλλά η μαμά μου επέμενε. Η ετικέτα ήταν κάτι παραπάνω από συμβολική. Αυτό το κουνέλι θα ένιωθε Ελεύθερος.

Ο λογαριασμός θα έφτανε λίγο πάνω από εκατό δολάρια με φόρο, που ήταν πάρα πολλά χρήματα για την οικογένειά μου εκείνες τις μέρες. Θυμάμαι ξεκάθαρα πώς ο κτηνίατρος έβγαλε τους κόφτες μπουλονιών από το πίσω μέρος. τίποτα άλλο δεν μπορούσε να κόψει την ετικέτα. Θυμάμαι το γρήγορο χτύπημα στο μέταλλο και τον τρόπο που η Strawberry έστριψε εύκολα τα αυτιά της αφού έφυγε η ετικέτα. το λευκό πλαστικό τετράγωνο με τον αριθμό της πάνω – αυτή πρώην αριθμός – πήγε αμέσως στον κάδο.

Μπορούσα να κρατήσω το Strawberry στην αγκαλιά μου. Της άρεσε να αγκαλιάζεται. Θα πίεζε τη μύτη της στην παλάμη μου. Αυτή η εμπιστοσύνη ήταν πολύτιμη για μένα – και κοιτάζοντας πίσω, ήταν ένα πραγματικό άλμα πίστης για ένα κουνέλι σαν αυτήν.

Δύο εβδομάδες αφότου υιοθετήσαμε τη Strawberry, η οικογένειά μου πήγε για σύντομες διακοπές στο Myrtle Beach – και ζήτησε από τον διπλανό μας γείτονα να την ταΐσει για το Σαββατοκύριακο. Θα μπορούσε να την αφήσει να βγει στην κουζίνα για να τεντώσει τα πόδια της; Βεβαίως, είπε. Δεν ανησυχούσε γι’ αυτό. Ίσως έπρεπε να ήταν. Η Strawberry δοκίμασε το κουνελάκι της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να του επιτεθεί, ουρλιάζοντας, δαγκώνοντας και λαχάνιασμα. Εννοούσε επιχείρηση. Ο γείτονάς μας την απέκρουσε πολύ απαλά θωρακίζοντας τα πόδια του με ένα τηγάνι.

Η Strawberry ήταν εντάξει με τον μπαμπά μου, αλλά όπως ανακαλύψαμε, φοβόταν τους περισσότερους άντρες. Ανθρώπων που ήταν σαν τους ερευνητές που την δοκίμασαν.

Δεν το καταλάβαινα πλήρως ως παιδί. Ήξερα ότι κάτι θλιβερό είχε συμβεί στον Strawberry τον καιρό πριν από εμάς. Ήξερα ότι οι γονείς μου προσπαθούσαν να της δώσουν την καλύτερη δυνατή ζωή για όσο καιρό είχε απομείνει – αλλά περισσότερες λεπτομέρειες από αυτό ήταν ένα μυστήριο για μένα. Ο μπαμπάς μου της έφτιαξε μια ξύλινη καλύβα στην πίσω αυλή, κάτω από τη σκιά του αγαπημένου μου δέντρου. Της άρεσε το τραγανό είδος μαρουλιού. Της άρεσε να κυλιέται στο σανό της.

Ως ενήλικας, μπόρεσα να συγκεντρώσω τα κομμάτια από αυτά που άντεξε – και όταν ήρθε η ώρα να γράψω το βιβλίο μου για την τρίτη μέση τάξη, ήξερα ότι ήθελα να επικεντρωθώ στα ζώα του εργαστηρίου. Να βοηθήσει να δώσει φωνή στη Strawberry και σε άλλα ζώα σαν αυτήν.

Εκεί μπαίνει η Clementine. Είναι ένα αισιόδοξο ποντικάκι για ένα αισιόδοξο μικρό βιβλίο. Αν και Πάντα, Κλημεντίνα επικεντρώνεται στα δεινά των ζώων του εργαστηρίου, ήθελα να τονίσω την απόλυτη χαρά του ελευθερία – πώς θα μπορούσε να είναι το μέλλον των ζώων εργαστηρίου, τι τους αξίζει. Η ιστορία μπορεί να έχει θλιβερά σημεία, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα «λυπητερό βιβλίο».

Ένα από τα πράγματα που λατρεύω στα παιδικά βιβλία είναι η απεριόριστη ικανότητά τους να βλέπουν τα καλά στον κόσμο, ακόμη και ανάμεσα στα κακά. Ελπίζω ότι αυτό κάνει και αυτό το βιβλίο. Ελπίζω να μπορείτε να δείτε πόση αγάπη έχω χυθεί σε αυτό – για τη Strawberry και για όλα τα ζώα που μπορεί να επιλέξουν διαφορετικές ζωές από αυτές που τους έχουν δοθεί.

Ευχαριστώ, Carlie! Μπορείτε να παραγγείλετε ένα αντίγραφο του Always, Clementine από την Waterstones εδώBookshop.org εδώή από την Amazon εδώ.

Διαβάστε παρακάτω τα πρώτα κεφάλαια: