September 11, 2022 By Aown272 0

Ένα guest post από την Alice Éclair, Spy Extraordinaire! Η συγγραφέας A Recipe for Trouble, Sarah Todd Taylor

Αυτόν τον μήνα είμαστε πολύ χαρούμενοι που δημοσιεύσαμε το Alice Éclair, Spy Extraordinaire! A Recipe for Trouble – μια όμορφα γραμμένη περιπέτεια γεμάτη τολμηρή δράση και νόστιμα κέικ. Και σήμερα είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε ένα guest post από τη Sarah!

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που βλέπω την πρώτη περιπέτεια της Αλίκης Μια συνταγή για προβλήματα πηγαίνοντας στον κόσμο και για να γνωρίσουν όλοι την Alice Éclair.

Η Alice Éclair είναι το ανερχόμενο αστέρι του Παρισιού στον κόσμο του ζαχαροπλαστείου, αλλά και ο νεότερος κατάσκοπός του. Σε Μια συνταγή για προβλήματα Αντιμετωπίζει την πρώτη της μεγάλη αποστολή – να εντοπίσει ένα πακέτο μυστικών εγγράφων στο πιο πολυτελές τρένο της Γαλλίας, το Sapphire Express, και να αποκαλύψει τον κατάσκοπο από ένα τρένο γεμάτο επιβάτες, που όλοι φαίνεται να κρύβουν μυστικά.

Η Αλίκη ξεκίνησε πραγματικά πολύ πίσω στη δεκαετία του 1980, όταν στους αδελφούς μου δόθηκε ένα βιβλίο για το πώς να γίνεις κατάσκοπος, το οποίο δανείστηκα γρήγορα (λέω ότι δανείστηκα, λένε ότι έκλεψα) και πέρασα ολόκληρο το καλοκαίρι διαβάζοντας μυστικούς κωδικούς και γράφοντας μηνύματα με λεμόνι. χυμό (κάτι που ανακάλυψα πρόσφατα ότι έκανε πραγματικά ένας πραγματικός κατάσκοπος!). Ήταν όλα πολύ συναρπαστικά και πάντα ήθελα να το ξανασυλλάβω, οπότε το να γράφω τις περιπέτειες της Αλίκης είναι ένας τρόπος να επιστρέφω στην παιδική μου ηλικία, φαντάζομαι ότι βρίσκομαι σε μια σημαντική μυστική αποστολή.

Συχνά με ρωτούν αν επέλεξα να κάνω την Αλίκη μια σταρ αρτοποιό επειδή είμαι καλή σε αυτό. Μακάρι να μπορούσα να πω ναι, αλλά ένα αξιοπρεπές τυρί τσίλι είναι λίγο πολύ εκεί που ξεκινούν και τελειώνουν τα ταλέντα μου. Ήθελα να είναι δημιουργική, ωστόσο, και συνειδητοποίησα ότι το να της δώσει ένα ταλέντο που θα την προσκαλούσε σε μέρη που διαφορετικά δεν θα μπορούσε να πάει (όπως πολυτελή τρένα και πολυτελή αρχοντικά) θα σήμαινε ότι είχα λόγο για είναι στο επίκεντρο της δράσης. Είναι επίσης πολύ διασκεδαστικό για μένα, το να βρίσκω τρόπους να συνδυάσω το ψήσιμο της με την κατασκοπεία της, ώστε να συνεργαστούν, και ελπίζω ότι αυτό είναι διασκεδαστικό και για τον αναγνώστη!

Έβαλα την πρώτη περιπέτεια της Αλίκης σε ένα τρένο πολύ απλά επειδή πάντα ήθελα να γράψω ένα βιβλίο που διαδραματίζεται σε ένα τρένο ατμού. Τους αγαπώ απόλυτα. Στην Ουαλία, όπου ζω, υπάρχουν πολλά τρένα στενού εύρους ατμού που χρησιμοποιήθηκαν για τις βιομηχανίες άνθρακα και σχιστόλιθου ή για βικτοριανό τουρισμό και μου αρέσει να τα επισκέπτομαι. Είναι σαν να πηγαίνεις πίσω στο παρελθόν. Υπάρχει κάτι πολύ μαγικό σε ένα ατμοκίνητο τρένο και είναι το τέλειο σκηνικό για ένα βιβλίο ντετέκτιβ ή κατασκόπων, επειδή τα τρένα σάς προσφέρουν ένα περιβάλλον όπου όλοι είναι παγιδευμένοι σε ένα μικρό χώρο και μπορούν να παρατηρηθούν με μεγάλη λεπτομέρεια, και σας δίνουν επίσης προθεσμία για να λύσει το μυστήριο ο ντετέκτιβ ή ο κατάσκοπός σας – όλα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν το τρένο φτάσει στον τελικό του προορισμό.

Μια συνταγή για προβλήματα διαδραματίζεται μεταξύ των πολέμων σε μια εποχή που η σημασία της κατασκοπείας αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο και όταν ορισμένοι συγγραφείς και στοχαστές άρχισαν να βρίσκονται σε κίνδυνο και να αναζητούν καταφύγια. Αν και η Αλίκη και οι συνεργάτες της κατάσκοποι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσουν τους ανθρώπους με τα τολμηρά τους κατορθώματα, ήθελα επίσης να επισημάνω το έργο ορισμένων ατόμων που βρήκαν τρόπους να βοηθήσουν τους πρόσφυγες λιγότερο «δραματικούς» αλλά που οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους να δραπετεύσουν. στην ασφάλεια. Διαβάζοντας την ιστορία της κατασκοπείας τη δεκαετία του 1930, συνάντησα αξιωματούχους διαβατηρίων και διπλωμάτες που πίεζαν τις αιτήσεις βίζας ή ακόμη και πλαστογραφούσαν έγγραφα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να φτάσουν σε ασφαλές σημείο. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλοι μας μπορούμε να βρούμε τρόπους να είμαστε γενναίοι και να κάνουμε το σωστό, ακόμα κι αν δεν μπορούμε να είμαστε κατάσκοπος που κρέμεται από την πλευρά ενός κινούμενου τρένου.

Αν και δεν είμαι τόσο γενναία όσο η Αλίκη και σίγουρα δεν έχω τις ικανότητές της στο ψήσιμο ή τη διακόσμηση, αναγνωρίζω τον εαυτό μου στην περιέργειά της και στην αγάπη της για τα παζλ και τα παιχνίδια με λέξεις. Νομίζω ότι έχω γράψει τον εαυτό μου για την έλλειψη αυτοπεποίθησής της επίσης. Συχνά αμφιβάλλει για τον εαυτό της και νιώθει εκτός τόπου, ειδικά σε λαμπερές καταστάσεις. Αλλά υψώνεται πάνω από αυτό και είναι πρόθυμη να δεχτεί μια πρόκληση και νομίζω ότι αυτό είναι επίσης σημαντικό. Δεν μπορούμε όλοι να έχουμε φυσικά αυτοπεποίθηση, αλλά αν είμαστε πρόθυμοι να πιέσουμε τους εαυτούς μας, συχνά με λίγη βοήθεια από τους φίλους μας, ανακαλύπτουμε ότι είμαστε ικανοί για πολύ περισσότερα από όσα πιστεύουμε ότι είμαστε.

Ελπίζω πραγματικά ότι οι αναγνώστες θα βρουν στην Alice έναν χαρακτήρα που θα μπορούν να ριζώσουν και ότι όλοι ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν λίγα πράγματα πιο διασκεδαστικά από το να σπάσεις έναν κρυπτογράφο ενώ τρως ένα ή δύο σοκολατένια μακαρόν.

Ευχαριστώ, Σάρα! Μπορείτε να παραγγείλετε ένα αντίγραφο της Alice Éclair, Spy Extraordinaire! Μια συνταγή για προβλήματα από το Waterstones εδώBookshop.org εδώή Amazon εδώ.

Διαβάστε παρακάτω τα πρώτα κεφάλαια: