September 14, 2022 By Aown272 0

Εξερευνήστε το Dulux Color Forecast

Το 2023 Dulux Color Forecast κυκλοφόρησε και τα χρώματα που ακολουθούν εξετάζουν από πού έχουμε έρθει για να κοιτάξουμε μπροστά.

Αναμφίβολα ο αντίκτυπος των τελευταίων ετών έχει αφήσει σημάδι σε αυτό που αναζητούμε στα σπίτια μας. Με το χάος και την αβεβαιότητα στον κόσμο, η επιθυμία να απογυμνώσετε τα περιττά και να αποκτήσετε ένα σπίτι με ουσιαστική σύνδεση είναι ολοένα πιο σημαντική.

Το Dulux Color Forecast 2023 αντανακλά αυτή τη σκέψη, η οποία επιβεβαιώθηκε περαιτέρω μέσω έρευνας ενός έτους. Κάθε μία από τις τρεις νέες προβλέψεις χρώματος εκφράζει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι αναζητούν να φέρουν την προσωπικότητα στα σπίτια τους.

«Οι παλέτες που μπορούμε να περιμένουμε να δούμε στα σπίτια μας το 2023 είναι κυρίως ζεστές και περιποιητικές, με τη φύση να συνεχίζει να αποτελεί βασικό μοχλό των τάσεων. Οι φωτεινότερες αποχρώσεις συνεχίζονται, ωστόσο, είναι πιο βαθιές από πέρυσι», λέει η Andrea Lucena-Orr, υπεύθυνη επικοινωνίας και χρώματος της Dulux, η οποία συγκέντρωσε την πρόβλεψη σε συνεργασία με την Bree Leech.

Παρά τις αποκλίσεις στους τόνους και τη φωτεινότητα σε καθεμία από τις παλέτες, η Lucena-Orr επιβεβαιώνει ότι η βιωσιμότητα είναι ένας βασικός παράγοντας για όλες.

«Υπάρχει ένα νέο είδος πολυτέλειας και βασίζεται στην προμήθεια πραγμάτων που είναι ηθικά φτιαγμένα και υψηλής ποιότητας», λέει.

Ισορροπία

Η παλέτα Balance έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας αίσθησης ηρεμίας και γαλήνης, που αποτελείται από μπλε και πράσινα, η σειρά θυμίζει ωκεανό. Η ίντριγκα και το ενδιαφέρον εισάγονται μέσα από πολύπλοκα μοτίβα και υφή, εμπνευσμένα από όσα συμβαίνουν στη φύση.

Έργο τέχνης: Τελετουργικό Κολυμβητών από τους Marko Hrubyj Piper, Studio Gallery και Marko Hrubyj Piper
Έργο τέχνης: Σαμσάρα από την Gabrielle Jones, Studio Gallery

Συνδέω-συωδεομαι

Γήινο και ζεστό, το Connect αντλεί την έμπνευσή του από την υπέροχη ύπαιθρο. Τα πολύπλευρα στρώματα πράσινου όπως φαίνονται στα δέντρα και τα πλούσια καφέ της γης. Τα αναζωογονητικά αποτελέσματα της φύσης δεν μπορούν να υποτιμηθούν και η εισαγωγή αυτών των αποχρώσεων στο σπίτι έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός χώρου που μοιάζει με καταφύγιο.

Τα χρώματα κυμαίνονται από βρύα και πράσινα wasabi έως μπεζ κίτρινα και ψαμμίτη. Συμπλήρωμα των χρωμάτων είναι φυσικά υλικά όπως το μαύρισμα δέρμα, το μπαστούνι και η ξυλεία.

Ανασταίνω

Δεν είναι όλα μαλακά και σιωπηλά όμως. Το Revive ορίζεται από παιχνιδιάρικα και φωτεινά χρώματα – σκεφτείτε το κίτρινο του ήλιου, το σμαραγδί, το βιολετί, το καμένο πορτοκαλί και το ροζ ροζ.

Ενίσχυση της διάθεσης ως αντίδοτο στην πίεση των τελευταίων δύο ετών, αυτή η παλέτα είναι διασκεδαστική και επιπόλαιη, ενθαρρύνοντας την ελαφρότητα και την ελευθερία στη χρήση χρώματος. Τα σπίτια μας θα πρέπει να είναι μέρη απεριόριστης έκφρασης και αυτή η παλέτα εντάσσεται σε αυτήν την έννοια, με ρετρό επιρροές εκσυγχρονισμένες με φουτουριστικούς τρόπους.

“Δεν υπάρχουν κανόνες – απλά πάρτε ένα πινέλο και γίνετε δημιουργικοί!” λέει η Leech. «Αν είστε νέος στο χρωματισμό… αυτές οι επιμελημένες παλέτες έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται ως σχέδια βαφής, καθώς και ως απαλά έπιπλα, έργα τέχνης και διακόσμηση».

Dulux
dulux.com.au

Styling – Bree Leech
Φωτογραφία – Lisa Cohen

Κοιτάξτε πίσω στην Dulux Color Forecast από πέρυσι



Συγγραφέας:

Aleesha Callahan

Aleesha Callahan

Η Aleesha Callahan είναι η εκδότης του Habitus. Με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, η Aleesha αναζητά τους μοναδικούς ανθρώπους, τα έργα και τα προϊόντα που καθορίζουν την περιοχή του Ινδικού Ειρηνικού. Η Aleesha ήταν προηγουμένως συντάκτρια του Indesignlive.com και έχει γράψει και συνεισφέρει σε διάφορες εκδόσεις και επωνυμίες στα 10 χρόνια της στον κλάδο της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού, φέρνοντας βαθιά γνώση στις ιστορίες της έχοντας πρώτα εκπαιδευτεί και εξασκηθεί ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων. Το πάθος της για το σχέδιο και την αρχιτεκτονική στα μέσα του αιώνα ξεκίνησε όταν ζούσε και εργαζόταν στο Βερολίνο.