September 19, 2022 By Aown272 0

Η Christopher Boots κυκλοφορεί τη νέα συλλογή Ouranos

Ως παγκόσμια δύναμη στο σχεδιασμό φωτισμού, η νέα συλλογή του Christopher Boots Studio έχει κάτι από τον άλλο κόσμο. Οι αστραφτερές σφαίρες από κρύσταλλο χαλαζία αιχμαλωτίζουν όχι μόνο το μάτι αλλά τη φαντασία και οι όμορφες φόρμες θα είναι το επίκεντρο όπου κι αν αστράφτουν.

Ο Christopher Boots, ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος φωτογράφος, κυκλοφόρησε μια νέα συλλογή που λάμπει σε δημιουργικότητα. Η νέα συλλογή, με το όνομα Ouranos, κυκλοφόρησε φέτος στο Salone del Mobile και είναι ένα ακόμη εξαιρετικό παράδειγμα σχεδίασης φωτισμού στα καλύτερά της από το διάσημο Christopher Boots Studio.

Ο Ουρανός είναι, για να παραθέσω τον Μπότς, εκπρόσωπος του «Μια ουράνια ένωση φυσικής ιστορίας, χώρου και χρόνου». Όπως με όλα τα προϊόντα της Boots, υπάρχει μια αφήγηση στη σειρά και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Με αυτή τη συλλογή, κάθε κομμάτι έχει δημιουργηθεί ως ωδή στον Ουρανό, τον θεό του ουρανού, τον παππού του Προμηθέα, σύζυγο και τον γιο της θεάς της Γης Γαία.

Τα γλυπτά φώτα έχουν συλληφθεί ως κοσμικά αντικείμενα, το καθένα φτιαγμένο στο χέρι στο εργαστήριο της Μελβούρνης του στούντιο για να αποτίσει φόρο τιμής στις ουράνιες ιδιότητες του Ουρανό.

Η συλλογή Ouranos περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές φόρμες – δύο διαμορφώσεις κρεμαστό και μια απλίκα τοίχου.

Ο Ουρανός Ι είναι μια απλίκα τοίχου που τιμά την κατακόρυφη περιστροφή του πλανήτη Ουρανού, με ένα εγκάρσιο ρήγμα φωτός, καθώς μια μεμονωμένη λαμπερή σφαίρα χαλαζία εμφανίζεται αιωρούμενη σε μια πλάκα από ορείχαλκο.

Ο Ουρανός ΙΙ είναι ένα μενταγιόν με ευθυγράμμιση σφαιρών χαλαζία, ενοποιημένο και αναρτημένο σε έναν γραμμικό δακτύλιο από συμπαγή ορείχαλκο που γίνεται ποιητικά μια ωδή στους ουρανούς από πάνω.

Το Ouranos III είναι μια άλλη μενταγιόν επανάληψη με μια σειρά λαμπερών σφαιρών χαλαζία που επισκιάζονται από έναν ορειχάλκινο δακτύλιο και αιωρούνται σε τροχιά για να αντανακλούν τα φεγγάρια του Ουρανού.

Η συλλογή είναι μια περαιτέρω εξερεύνηση στον συναρπαστικό κόσμο της υλικότητας, όπως εξηγεί η Boots, «Ο Ουρανός αναπτύχθηκε από το παιχνίδι με τα υλικά. Υπήρχαν μερικές μπάλες χαλαζία στο τραπέζι στο στούντιο που είχαν σχεδιαστεί για μια εξερεύνηση μιας προηγούμενης ιδέας και, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, τις σήκωσα και άρχισα να αγγίζω τις σφαίρες για να δω πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν δίπλα σε ένα ορειχάλκινο δαχτυλίδι. Αυτό είναι. Μια γραμμή και μια σφαίρα, ιδέες στο παιχνίδι και απλότητα στα καλύτερά της. Στη συνέχεια, η μηχανική προϊόντων χρειάστηκε δεκαοκτώ μήνες για να εκτελέσει το όραμα. Ο Ουρανός συνεχίζει τη διαχρονική αισθητική που στοχεύω σε κάθε σχέδιο – το κριτήριό μου είναι να φαίνομαι υπέροχος σε εκατό χρόνια».

Όπως συμβαίνει με όλα τα εκπληκτικά σχέδια του Christopher Boots, η Συλλογή Ouranos είναι κατασκευασμένη κατά παραγγελία, κατασκευασμένη από ορείχαλκο και κρύσταλλο χαλαζία και διατίθεται παγκοσμίως μέσω των Christopher Boots και επιλεγμένων γκαλερί στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία.

Το Christopher Boots Studio ιδρύθηκε στις 11ου ημέρα της 11ηςου μήνα το 2011, σίγουρα μια ευοίωνη ημερομηνία για την έναρξη των εργασιών και το στούντιο έχει αναπτυχθεί παγκοσμίως ως μια σεβαστή και καινοτόμο μάρκα. Ο Boots ίδρυσε τις ιδιαίτερες ιδέες του για σχέδια φωτισμού με υλικό και μεταφυσική εξερεύνηση του κρυστάλλου χαλαζία που έχει γίνει μια χαρακτηριστική αισθητική.

Κάθε προϊόν είναι χειροποίητο κατά παραγγελία, κάθε κρύσταλλος τοποθετείται ακριβώς έτσι, για να δημιουργήσει αριστουργήματα που λάμπουν και λάμπουν και διαχέουν το καλό φως.

Με τη συλλογή Ouranos, η Boots πέτυχε σχεδιασμό που έχει κομψότητα, ισορροπία και αυθεντικότητα, ιδωμένη μέσα από την οπτική γωνία μιας σφαίρας όπως σχολιάζει η Boots: «Την τελευταία δεκαετία το στούντιο έχει εξελιχθεί, αναπτύσσοντας ένα πραγματικά εξαιρετικό σώμα δουλειάς και μου αρέσει το Η Ouranos Collection κοιτάζει προς το μέλλον – κυριολεκτικά μέσα από μια κρυστάλλινη σφαίρα.”

Πράγματι! Όποιος κοιτάζει το μέλλον μέσα από μια κρυστάλλινη σφαίρα μπορεί να δει ότι το Ouranos θα γίνει ακόμα ένα εμβληματικό προϊόν από το στούντιο. Ο Ουρανός προορίζεται για μεγαλεία και θα ρίξει την εκλεπτυσμένη λάμψη του παντού.

Μπότες Christopher
christopherboots.com

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει αυτή η ιστορία ατμοσφαιρικός φωτισμός.Συγγραφέας:

Γιαν Χέντερσον

Γιαν Χέντερσον

Ο Jan Henderson είναι επί του παρόντος συντάκτης και διευθυντής προγράμματος των βραβείων INDE.Awards στο Indesign Media Asia Pacific. Οι προηγούμενοι ρόλοι της περιλάμβαναν Υποκριτική-συντάκτρια του περιοδικού Indesign, Associate Publisher στο Architecture Media, Editor και Co-editor του περιοδικού inside και Interiors Editor του Architel.tv. Ως Διευθύντρια της Henderson Media Consultants συνεισφέρει σε διάφορα περιοδικά αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού, είναι τακτική ομιλήτρια σε εκδηλώσεις και έχει συμμετάσχει ως κριτής για βραβεία του κλάδου. Η Jan είναι παθιασμένη με το ντιζάιν και μέσω των διαφορετικών ρόλων της υποστηρίζει και συμβάλλει στο σχεδιασμό στην Αυστραλία.