September 19, 2022 By Aown272 0

Ο Brahman Perera σχεδιάζει το νέο κατάστημα Henne

«Η Henne αγκαλιάζει μια πιο απαλή, λιγότερο επιθετική εμπειρία λιανικής μέσω οικιστικών και οικείων σχεδιαστικών στοιχείων που κάνουν τον χώρο πιο οικείο και αναπαυτικό».

Σε μια εποχή απρόσωπων διαδικτυακών εμπειριών, ένα νέο κατάστημα λιανικής που κυκλοφόρησε στην οδό Greville του Prahran αντιστρέφει αθόρυβα την τάση. Παρουσιάζοντας Αυτήν.

Είναι μια στοχαστική συνεργασία με σχεδιαστή, Μπράχμαν Περέραεμπνευσμένο από την εξελισσόμενη αφήγηση της γυναίκας Henne.

«Έχοντας επιτυχία στο διαδικτυακό σχήμα του λιανικού εμπορίου, ήθελα η Henne ως ένα κτίριο από τούβλα και κονίαμα να νιώθει οικεία και βαθιά ριζωμένη στη φυσική της κοινότητα, κάπως το αντίθετο από το διαδικτυακό», λέει ο Perera.

Με το υπόβαθρό του στη μόδα και την αρχιτεκτονική, η δημιουργία του πρώτου καταστήματος λιανικής της Henne παρουσίασε μια συναρπαστική ευκαιρία, ιδιαίτερα επειδή οι πελάτες, η Nadia Bartel, η Michelle Ring και η Laura Broque πρόσφεραν έναν κενό καμβά.

Ο Brahman Perera σχεδιάζει το νέο κατάστημα Henne

«Δεν υπήρχαν προηγούμενα στα οποία έπρεπε να τηρήσω, οπότε επέτρεψε πιο δημιουργική σκέψη. Δεν είχαν όραμα για το πώς έπρεπε να μοιάζει το κατάστημα, ήταν ανοιχτοί και δεκτικοί στις ιδέες και τη διαίσθησή μου», λέει.

Προσέγγισε τους χώρους του λιανικού εμπορίου μέσα από το πρίσμα της φιλοξενίας – αυτό του να είσαι «φιλόξενος» σε όλους τους τομείς της ζωής.

«Η Henne αγκαλιάζει μια πιο απαλή, λιγότερο επιθετική εμπειρία λιανικής μέσω οικιστικών και οικείων σχεδιαστικών στοιχείων που κάνουν τον χώρο πιο οικείο και αναπαυτικό», λέει.

Το κατάστημα περιλαμβάνει όχι μία, αλλά δύο ξεχωριστές προσόψεις καταστημάτων ταράτσας, που πρόσθεσαν ένα ασυνήθιστο και συναρπαστικό στοιχείο στο σλιπ.

Ο Brahman Perera σχεδιάζει το νέο κατάστημα Henne

Η πρώτη βιτρίνα ονομάζεται «Her Space», που περιλαμβάνει τη μπουτίκ για να περιηγηθούν οι πελάτες στις πιο πρόσφατες συλλογές και «σταγόνες».

Διαθέτει επιδείξεις ενδυμάτων σε στυλ ντουλάπας, πλίνθους και ράγες, ανάμεσα σε ένα τοπίο λογοτεχνίας, στυλ και έργων τέχνης. Οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν έναν πάγκο πωλήσεων από αλουμίνιο, φινιρισμένο στο χέρι με μαύρο κερί, με επένδυση από πλούσια ξύλινη επένδυση και μάλλινα χαλιά με χειροποίητους κόμπους.

Αισθάνεται πολυεπίπεδο, απτικό και οικείο και παρέχει στους πελάτες μια αίσθηση του σπιτιού.

Πέρα από αυτό, μια πύλη κλιμακοστασίου είναι διαποτισμένη σε μπλε γαλάζιο και είναι ένα φυσικό φόντο για τις γήινες αποχρώσεις του καταστήματος εμπνευσμένες από τον γαλάζιο ουρανό.

Σχετίζεται με: Η Dion Lee και η DesignByThem εξερευνούν τη διασταύρωση μεταξύ επίπλων και μόδας

Ο Brahman Perera σχεδιάζει το νέο κατάστημα Henne

Υπάρχει επίσης μια οικεία γκαρνταρόμπα στον επάνω όροφο, τυλιγμένη με υφαντό θαλάσσιο χόρτο, που μιλά για τις σκανδιναβικές επιρροές του Henne. Οι πλούσιοι καραμελένιες αποχρώσεις αντισταθμίζονται από φουσκωμένες λευκές κουρτίνες και ευαίσθητους, αρθρωτούς καθρέφτες που προσφέρουν μια αίσθηση θεατρικότητας και αλληλεπίδρασης.

«Μου άρεσε να σχεδιάζω το γενναιόδωρο σαλόνι στον επάνω όροφο από τη βεράντα του Her Space με ζεστές υφές, υλικά και φωτισμό. Αισθάνεται τόσο οικείο όσο και λίγο σημαντικό με την εντυπωσιακή μπλε σκάλα να σας καθοδηγεί», λέει ο Perera.

Η δεύτερη βεράντα διαθέτει το Atelier, ένα ραντεβού «For Her – Styling Suite» για εκδηλώσεις, εργαστήρια, ραπτική και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Αγκαλιάζει μια ζεστή, οικιστική αίσθηση με χειροποίητα χαλιά κιλίμ που τυλίγουν δάπεδα και καθίσματα πλίνθου, που συμπληρώνονται από κόκκους, λευκούς τοίχους.

«Είναι ένα είδος Henne «πίσω από τα παρασκήνια» που μπορείς επίσης να δεις διστακτικά από το δρόμο», λέει ο Perera.

Και στους δύο χώρους, η Henne παρουσιάζει έργα από τοπικούς δημιουργούς και καλλιτέχνες. Κομψές συρμάτινες καρέκλες της Melbourne’s Bootleg Studio καθίστε σε αρμονία με τα σοβατισμένα τραπέζια και τα απανθρακωμένα, χωρίς κουκούτσι σκαμπό δίπλα Παντζάρι.

«Πιστεύω ότι η προσθήκη όμορφων χειροποίητων κομματιών από ντόπιους δημιουργούς, τα οποία έχουν πιπερώσει παντού, βοηθά στη δημιουργία αυτής της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας. Η συνεργασία με τοπικούς σχεδιαστές για τη δημιουργία κατά παραγγελία καρέκλες, σκαμπό, τραπέζια και καθρέφτες έχει ανυψώσει τη λιανική προσφορά και την έκανε μια πιο ευχάριστη εμπειρία», λέει ο Perera.

Η σχεδιάστρια είναι πλέον μέρος του υφάσματος, αφού δημιούργησε ένα κομμάτι για το κατάστημα σε σχήμα τουλίπας, σοβατισμένο μενταγιόν.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει αυτή η ιστορία στη δεύτερη ετικέτα μόδας της σχεδιάστριας Kit Willow, η οποία έχει μια ισχυρή εντολή να υπερασπιστεί τη μόδα που συνειδητοποιεί τον πλανήτη.