September 20, 2022 By Aown272 0

Βουτήξτε στην Πλατιά, Πλατιά Θάλασσα

Έτσι, έχετε ζήσει και οι δύο κοντά στην ακτή. Ποια είναι η σχέση σου με τη θάλασσα; Πιστεύετε ότι η ακτή έχει αλλάξει με τα χρόνια και ανησυχείτε για το μέλλον της;

Κλωστική μηχανή: Η ανησυχία για τον ωκεανό ήταν πάντα παρούσα στη ζωή μου. Ο πατέρας μου ήταν ψαράς μέχρι που μαύρισαν οι θάλασσες τη δεκαετία του 1980 λόγω της υπεραλίευσης από εμπορικές μηχανότρατες και έπρεπε να βρει άλλους τρόπους για να βγάλει τα προς το ζην. Πολλά σκουπίδια από μηχανότρατες ξεβράζονταν στην παραλία όπου έμενα.

Είχαμε μια μεγάλη παραλία καθαρή κάθε χρόνο για να βεβαιωθούμε ότι ήταν ασφαλής για χρήση από ανθρώπους και ζώα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε τις αλλαγές που είναι απαραίτητες για να αντιστρέψουμε την παλίρροια στην πλαστική ρύπανση.

Αννα: Η ακτογραμμή όπου μένω έχει επίσης αλλάξει πολύ τα τελευταία 25 χρόνια. Η στεριά γλιστράει στη θάλασσα και η ίδια η θάλασσα ανεβαίνει. Αυτό θα έχει αντίκτυπο τόσο σε ανθρώπους όσο και σε μη ανθρώπους. Μερικοί άνθρωποι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η γη πέφτει κάτω από αυτούς και πολλά πουλιά και άλλα ζώα θα χάσουν επίσης τα σπίτια τους.

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο – στην πραγματικότητα θυμώνει – είναι η πλαστική ρύπανση. Τα ζώα τρώνε τα απορρίμματα που μένουν πίσω και τα αρρωσταίνουν. Και εμείς οι άνθρωποι καταλήγουμε να το τρώμε, καθώς βρίσκει τον δρόμο του στην τροφική αλυσίδα. Όλα είναι μάλλον καταθλιπτικά όταν αρχίσετε να το σκέφτεστε.

Η πλατιά, πλατιά θάλασσα διερευνά πώς οι άνθρωποι μπορούν να ενωθούν για να προστατεύσουν τη φύση

Τέλος, τι αγαπάτε περισσότερο στο βιβλίο;

Κλωστική μηχανή: Είναι τόσο δύσκολο να επιλέξεις! Λατρεύω όλο το βιβλίο, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα πράγμα, αυτό θα ήταν η μεγάλη διπλή σελίδα με όλα τα διαφορετικά πουλιά. Πέρασα φανταστικά σχεδιάζοντάς τα όλα.

Αννα: Λατρεύω την απεικόνιση της παραλίας από την Jenny Løvlie, τα πουλιά και τα πλάσματα του ωκεανού – και τη φώκια, φυσικά! Ήταν υπέροχο να βλέπω τα πρώτα της σκίτσα. Ήταν σαν να είχε διαβάσει το μυαλό μου και να δει ακριβώς πώς ήλπιζα να βγει το βιβλίο. Μου αρέσει ιδιαίτερα η εικονογράφηση των θαλάσσιων πουλιών, και όπου το παιδί φαίνεται να μετατρέπεται σε φώκια στη φαντασία του.

Οι κορυφαίες συμβουλές της Anna Wilson για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης

  1. Μειώστε την κατανάλωση πλαστικών μιας χρήσης. Προσπαθήστε να αποφύγετε να αγοράζετε πράγματα που έρχονται με το είδος της συσκευασίας που θα πετάτε. Πάρτε μαζί σας ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερό αντί να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό ή χρησιμοποιήστε ένα δοχείο επαναχρησιμοποιήσιμο για να ετοιμάσετε το πικνίκ σας.
  2. Επαναχρησιμοποίηση παλιάς συσκευασίας. Αν έχετε αγοράσει κάτι σε πλαστικό ή αλουμινόχαρτο, δείτε αν μπορείτε να πλύνετε τη συσκευασία και να το χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά. Τα πιάτα για πίτες από αλουμινόχαρτο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το ψήσιμο και οι πλαστικοί δίσκοι μπορούν να γίνουν δίσκοι με σπόρους, αν είστε δεινός κηπουρός.
  3. Ανακυκλώστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό σημαίνει διαχωρισμό των συσκευασιών και ανακύκλωσή τους σε ειδικούς κάδους. Μπορείτε επίσης να πάρετε παλιά ρούχα και παιχνίδια στο φιλανθρωπικό κατάστημα για να τα απολαύσει κάποιος άλλος, αντί απλά να τα πετάξετε.
  4. Πηγαίνετε σε μια περιπέτεια «καθαρισμού». Πάρτε μαζί σας μια τσάντα σε μια οικογενειακή βόλτα και μαζέψτε τυχόν σκουπίδια για να τα ανακυκλώσετε όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Ή εμπλακείτε σε μια κοινοτική παραλία καθαρή, όπως οι άνθρωποι στο The Wide, Wide Sea.