September 24, 2022 By Aown272 0

Ιππασία διπλού σε άλογο (τι πρέπει να ξέρετε)

Πολλοί αρχάριοι αναβάτες αναρωτιούνται αν είναι εντάξει να ιππεύεις ένα διπλό άλογο. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση ποικίλλει ανάλογα με πολλούς παράγοντες. Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε τους πολλούς λόγους για να μην οδηγείτε διπλά και στη συνέχεια παρέχουμε παραδείγματα για το πότε και πώς μπορεί να είναι εντάξει. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ιππασία διπλού σε ένα άλογο.

Γιατί να μην Ride Double;

Γιατί να μην Ride Double;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, όπως γιατί η διπλή ιππασία θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τα άλογα και τους αναβάτες. Μεταξύ αυτών είναι:

1. Πιθανός τραυματισμός

Όταν δύο άτομα ιππεύουν στην πλάτη ενός αλόγου, το βάρος των αναβατών διασκορπίζεται άνισα. Το άτομο που ιππεύει στο πίσω μέρος βάζει μεγάλο βάρος στην οσφυϊκή περιοχή του αλόγου, που είναι το πιο αδύναμο μέρος της πλάτης του. Για το λόγο αυτό, η ιππασία με το διπλό μπορεί να προκαλέσει πολύ πόνο στο άλογό σας και μπορεί να το τραυματίσει.

2. Πιθανές πτώσεις

Η προσθήκη επιπλέον βάρους αλόγου και η άνιση κατανομή αυτού του βάρους μπορεί να προκαλέσει το άλογό σας να είναι εκτός ισορροπίας. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο το άλογό σας να σκοντάψει, να σκοντάψει ή να πέσει.

3. Εξάντληση

Φυσικά, το υπερβολικό βάρος θα κουράσει το άλογό σας. Αυτό αυξάνει επίσης την πιθανότητα το άλογό σας να παραπαίει και να έχει ένα ατύχημα.

4. Ανάπτυξη κακής συμπεριφοράς

Ενώ η κίνηση σε έναν περίπατο μπορεί να είναι αποδεκτή για ορισμένα άλογα ενώ τα ιππεύουν διπλά, η ταχύτητα μέχρι το τροτάκι ή το καντέρι είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει το άλογό σας να πέσει.

5. Μικτά σήματα

Εάν έχετε κάποια ικανότητα ιππασίας, ξέρετε ότι το άλογό σας ανταποκρίνεται σε κάθε λεπτή κίνηση του σώματός σας. Όταν έχετε δύο αναβάτες στο ίδιο άλογο, το άλογό σας θα λάβει σίγουρα πολλά σήματα που προκαλούν σύγχυση.

6. Απώλεια Ελέγχου

Όταν οδηγείτε διπλό, εγκαταλείπετε αρκετά τον έλεγχο που έχετε πάνω στο άλογό σας. Θα βασίζεστε περισσότερο στη σηματοδότηση μέσω των ηνίων και λιγότερο στα σήματα που δίνονται από τη μετατόπιση του βάρους σας και τη χρήση των ποδιών σας.

7. Δυνατότητα για Runaway

Όταν ιππεύετε διπλά, το άτομο που ιππεύει στην πλάτη είναι πιθανό να έχει τα πόδια του/της να κρέμονται κάτω δίπλα στα πλευρά του αλόγου. Οι πλευρές είναι πολύ ευαίσθητες και η επαφή μαζί τους θα μπορούσε να προκαλέσει το άλογό σας να κοχλάσει, να πέσει ή να βγει εκτός ελέγχου. Αυτό είναι επικίνδυνο για τα άλογα και τους αναβάτες.

8. Απόσπαση της προσοχής

Όταν οδηγείτε διπλό, εσείς και το άλογό σας είναι πιθανό να αποσπαστείτε και να κουραστείτε. Αυτό συμβαίνει επειδή το άλογό σας θα είναι απασχολημένο προσπαθώντας να διευθετήσει όλα τα σήματα που λαμβάνει και πιθανότατα θα πρέπει να δυσκολευτείτε να επικοινωνήσετε με το άλογό σας.

9. Κίνδυνος για τον επιβάτη

Εάν και οι δύο αναβάτες δεν μπορούν να καθίσουν στη σέλα, αυτός που κάθεται πίσω από τη σέλα δεν έχει την ασφάλεια των καλών συνδετήρων ή του καθίσματος σέλας. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά.

Το να κάνεις δίκλινο με ένα μικρό παιδί μπορεί να είναι ακόμα πιο επικίνδυνο από το να κάνεις δίκλινο με έναν άλλο ενήλικα. Ένα παιδί που ιππεύει μπροστά σας μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να συνδεθείτε με το άλογό σας μέσω των ηνίων. Ένα παιδί που οδηγεί πίσω από τη σέλα διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να πέσει.

Riding Double On A Horse – Ο Λάθος Τρόπος!

Δείτε το παρακάτω βίντεο και κάντε το αντίθετο. Δυο ενήλικες άντρες που ιππεύουν διπλό σε ένα μεσαίου μεγέθους άλογο με σέλα δεν συνιστάται απολύτως. Σε αυτό το βίντεο, αυτοί οι δύο άντρες υποτίθεται ότι θα σας μάθουν πώς να οδηγείτε διπλό. Δες τι κάνουν και μετά κάνε ακριβώς το αντίθετο.

Αυτό το άλογο έχει το σωστό μέγεθος για να ιππεύει μόνος ένας από αυτούς τους άνδρες. Το να κάθεται ένας πλήρως ενήλικος άνδρας πίσω από τη σέλα, προκαλεί σαφώς άγχος στα πίσω τέταρτα αυτού του αλόγου. Επιπλέον, τα μακριά πόδια και οι μπότες αυτού του ανθρώπου με σπιρούνια κρέμονται επικίνδυνα κοντά στις πλευρές του αλόγου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το γεγονός ότι γλιστράει από το πέλμα του αλόγου στο τέλος της βόλτας είναι ακόμη περισσότερο απόδειξη της παντελούς έλλειψης δεξιοτήτων ιππασίας αυτών των αναβατών. Είναι πολύ τυχερός που δεν δέχθηκε κλωτσιά στο στομάχι.

Το μόνο πράγμα που έκαναν σωστά αυτοί οι άντρες ήταν να συνεχίσουν αυτήν την εξαιρετικά επικίνδυνη δραστηριότητα σε ένα ελεγχόμενο στρογγυλό περιβάλλον στυλό.

Riding Double With Dale Brisby

Είναι ποτέ εντάξει να οδηγείς διπλό;

Εάν είστε έμπειρος αναβάτης και ιππεύετε ένα ήρεμο και αξιόπιστο άλογο σε ένα ήσυχο και ελεγχόμενο περιβάλλον, η ιππασία με ένα μικρό παιδί μπροστά σας στη σέλα μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να συνηθίσετε το παιδί σας στην ιππασία.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ένας ιδανικός τρόπος για να διδάξετε στο παιδί σας τις λεπτές λεπτομέρειες της χαλάρωσης και της επικοινωνίας με το άλογό σας μέσω των κινήσεων του σώματος.

Όταν οδηγείτε με αυτόν τον τρόπο, το παιδί σας είναι ακριβώς δίπλα στο στομάχι σας και μπορεί να αισθανθεί πώς μετατοπίζετε το βάρος σας για να επικοινωνήσετε με το άλογό σας. Το παιδί σας έχει επίσης καθαρή θέα των χεριών σας στα ηνία.

Εάν οδηγείτε με δυτική σέλα, το παιδί σας μπορεί να κρατηθεί με ασφάλεια από την κόρνα της σέλας και μπορείτε να παρακολουθείτε και να το σταθεροποιείτε κάθε στιγμή.

Αυτός μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να διδάξετε στο παιδί σας την ιππασία. Μπορεί επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να συνηθίσετε τα παιδιά με αναπηρίες στην ιδέα και την αίσθηση της ιππασίας.

Σε αυτό το βίντεο, ένας έμπειρος αναβάτης σε ένα σαφώς αξιόπιστο άλογο βοηθά να συνηθίσει ένα παιδί στην ιππασία. Κατά τη γνώμη μου, αυτό το παιδί είναι λίγο μεγάλο για αυτή τη δραστηριότητα. ωστόσο, το άλογο φαίνεται να τα παίρνει όλα με το καλό.

Παρατηρήστε ότι αυτοί οι αναβάτες βρίσκονται σε μια κλειστή αρένα με μαλακό, ασφαλές, αμμώδες πέλμα και το παιδί φοράει κράνος.

Horse Boy Double Riding

Στο παρακάτω βίντεο, ένα ζευγάρι νεαρών ιππέων απολαμβάνει μια σύντομη βόλτα γύρω από την αυλή ξυπόλητη πάνω σε ένα μεγάλο, δυνατό, ήρεμο άλογο. Αυτά τα ελαφριά κορίτσια που ιππεύουν ξυπόλητα δεν προσθέτουν υπερβολικό βάρος για αυτό το μεγάλο, δυνατό άλογο.

Επιπλέον, η ιππασία χωρίς σέλα τείνει να τοποθετεί περισσότερο βάρος προς τα εμπρός στο άλογο, επομένως δεν θα ασκούσε μεγάλη πίεση (αν υπάρχει) στην οσφυϊκή περιοχή του αλόγου. Ακόμα κι έτσι, μια μεγάλη διαδρομή όπως αυτή δεν συνιστάται. Επιπλέον, αυτά τα κορίτσια πρέπει πραγματικά να φορούν μακριά παντελόνια ή τζιν και παπούτσια!

Riding Double

Πάρε μακριά

Το συμπέρασμα είναι ότι είναι εντάξει να κάνετε σύντομες διπλές βόλτες περιστασιακά εάν:

  • Οδηγείτε ξυπόλητοι ή μπορείτε και οι δύο να χωράτε άνετα στη σέλα.
  • Το άλογό σας είναι αρκετά μεγάλο και δυνατό για να σας μεταφέρει και τους δύο άνετα.
  • Βρίσκεστε σε ένα ασφαλές, περιορισμένο, οικείο περιβάλλον.
  • Το άλογό σας είναι ήρεμο, ήσυχο και αξιόπιστο.
  • Είστε ένας αρκετά έμπειρος αναβάτης.

Η οδήγηση διπλού μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική για τους νεαρούς αναβάτες και δεν πρέπει να αποκλειστεί εντελώς. Απλώς έχετε κατά νου την ασφάλεια και την άνεση για άλογα και αναβάτες.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Ποιος κάθεται μπροστά όταν οδηγεί διπλό;

Αυτή η απόφαση εξαρτάται από το μέγεθος, το επίπεδο δεξιοτήτων και τον συντονισμό. Ένα πολύ μικρό παιδί ή νήπιο πρέπει να κάθεται μπροστά σε έναν έμπειρο αναβάτη για ασφάλεια και ασφάλεια. Ένα μεγαλύτερο παιδί που μπορεί να κρατήσει τον αναβάτη για ασφάλεια και ασφάλεια θα πρέπει να κάθεται πίσω. Στην περίπτωση δύο αναβατών περίπου ίδιου μεγέθους αλλά διαφορετικών ικανοτήτων ιππασίας, οι πιο έμπειροι θα πρέπει να κάθονται μπροστά και να καθοδηγούν το άλογο. Εάν ένας αναβάτης είναι αρκετά πιο εύσωμος από τον άλλο, ο μεγαλύτερος αναβάτης θα πρέπει να κάθεται μπροστά για καλύτερη κατανομή του βάρους.

2. Είναι καλύτερα αν και οι δύο αναβάτες είναι καλοί αναβάτες;

Ο αναβάτης πίσω θα πρέπει να είναι παθητικός, έτσι ώστε οι ικανότητες του αναβάτη να είναι άσχετες. Θα πρέπει απλώς να κάθεται με ισορροπημένο τρόπο και να αποφεύγει να δίνει σημάδια στα πόδια ή τα πόδια.

3. Πρέπει να οδηγείς διπλό σε καλπασμό;

Δεν συνιστάται. Θα ήταν πολύ εύκολο για έναν ή και για τους δύο αναβάτες να χάσουν την ισορροπία και να πέσουν. Επιπλέον, είναι ένα επιπλέον και περιττό βάρος για το άλογο. Η διπλή ιππασία θα πρέπει απλώς να είναι κάτι που γίνεται περιστασιακά για να καλύψει μια μικρή απόσταση ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

4. Πώς οδηγείτε το διπλό αν ένας αναβάτης είναι άρρωστος ή αναίσθητος;

Εάν ο άρρωστος ή ο τραυματίας είναι αρκετά μικρός ώστε να κρατιέται μπροστά στον αναβάτη, αυτός θα ήταν ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσετε. Διαφορετικά, ίσως να είναι καλύτερα να ασφαλίσετε το άρρωστο άτομο στη σέλα και να οδηγήσετε το άλογο.