September 25, 2022 By Aown272 0

Λέξη της χρονιάς 2022

Ναι, είναι ήδη Μάρτιος και μόλις τώρα δημοσιεύω τη Λέξη της Χρονιάς.

Είναι λογικό, όμως, δεδομένου του πόσο ταραχώδης και ανοργάνωτη είναι η ζωή τον τελευταίο καιρό! Στην πραγματικότητα, ξεκίνησα αυτήν την ανάρτηση τον Ιανουάριο, αλλά μετά πάθαμε όλοι Covid. Βουμπ, ουμπ.

Ανάμεσα σε όλες τις ασυνέπειες στη φροντίδα των παιδιών (δείτε επίσης: μέρες χιονιού, κλεισίματα για τον κορωνοϊό και καραντίνα, η Riese που χρειάζεται να φύγει από το σχολείο αμέσως μετά το μεσημεριανό γεύμα κάθε μέρα επειδή έπαιζε πολύ τα απογεύματα, η προγραμματισμένη καλοκαιρινή μας κατασκήνωση ακυρώθηκε, οπότε έχω προσπαθώ να βρω άλλη επιλογή και όλα είναι στη λίστα αναμονής ή για μεγαλύτερα παιδιά, κ.λπ. κ.λπ.).

Μετράω τις ευλογίες μου γιατί ξέρω ότι έχουμε πολλά για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες και ότι είναι εύκολο σε σύγκριση με πολλούς. ΚΑΙ προσπαθώ επίσης να επιτρέψω στον εαυτό μου να νιώσει πώς νιώθω αυτή τη στιγμή –καμένη– χωρίς ενοχές ή κρίση.

Τέλος πάντων, αυτό με φέρνει να γράψω μια ανάρτηση Λέξη της Χρονιάς τον Μάρτιο.

Αναρτήσεις όπως αυτή απαιτούν λίγη ευρυχωρία και χρόνο για ενδοσκόπηση και αυτό ήταν αναπάντεχα πολύ δύσκολο να το βρεις τελευταία.

Ας το κάνουμε.

μωβ λουλούδια στις όχθες του ποταμού Potomac

Κοιτάζοντας πίσω

Κάτι που μου αρέσει να κάνω (και να διαβάζω σε άλλα ιστολόγια) είναι να επιλέγω μια πρόθεση ή μια λέξη, που θα καθοδηγήσει τη χρονιά μου.

Προσπαθούσα να θυμηθώ τι επέλεξα για το 2021 και έψαχνα στο blog για την ανάρτηση… και συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα δεν επέλεξα ποτέ τον περασμένο Ιανουάριο!

Δείτε επίσης: εγκυμοσύνη + πανδημία… δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να είσαι σούπερ διορατικός, ξεκάθαρα.

37 εβδομάδων έγκυος

Το 2021 ήταν μια μεγάλη χρονιά για εμάς ως οικογένεια, καθώς τον Ιούνιο καλωσορίσαμε το μωρό Wes στην αγκαλιά και στη ζωή μας. (Δείτε επίσης: την ιστορία της γέννησής του αν το χάσατε.)

Η χρονιά κύλησε αργά με κάποιους τρόπους (ειδικά το τέλος της εγκυμοσύνης, ουφ… και εκείνες τις πρώιμες νεογέννητες άγρυπνες νύχτες), αλλά με άλλους τρόπους ένιωσα σαν να κλείνω τα μάτια μου και το 2021 τελείωσε.

Έγινε κι εκείνη η χρονιά;! Πού πάει η ώρα;

Ως γονιός αισθάνομαι ότι θέλω συνεχώς το χρόνο είτε να επιταχύνω είτε να επιβραδύνω. Είναι ένα έργο σε εξέλιξη για μένα να μείνω στη στιγμή και να είμαι ακριβώς εκεί που είμαι.

Τον Ιανουάριο του 2020, τη μοναδική άλλη χρονιά που έγραψα επίσημα για μια «λέξη της χρονιάς» στο ιστολόγιο, ένιωθα πραγματικά γεμάτος ενέργεια και έτοιμη να κάνω μερικές μεγάλες κινήσεις με το τμήμα blogging της καριέρας μου.

dc running blogger

Φωτογραφία: Φωτογραφία Rachel EH

Επέλεξα τη λέξη «Ανάπτυξη» εκείνη τη χρονιά και λίγο μετά τη σύνταξη αυτής της ανάρτησης στο blog προσέλαβα ένα μέλος της εικονικής ομάδας για να με βοηθήσει στα παρασκήνια της επιχείρησής μου.

Ο Taylor, ο εργολάβος που προσέλαβα τον Φεβρουάριο του 2020, εργάζεται μαζί μου από τότε και είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι έχουμε κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ βήματα με το ιστολόγιο από τότε.

Όχι μόνο κυκλοφόρησα τον πρόσφατα σχεδιασμένο ιστότοπό μου στις αρχές του 2020, αλλά έβαλα επίσης όλες τις συνταγές μου σε μια συνεπή μορφή για το εν λόγω λανσάρισμα επανασχεδιασμού και στη συνέχεια η Taylor ξόδεψε πολύ χρόνο της κάθε εβδομάδα δουλεύοντας για την ενημέρωση και τη βελτιστοποίηση του παλιού μου ιστολογίου συνταγών αναρτήσεις έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν πραγματικά να τις βρουν όταν αναζητούν σχετικούς όρους στο Google.

Η υγεία του blog γενικά είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά τη διαδικασία και είμαι περήφανη! Αισθάνεται σαν ένα τεράστιο επίτευγμα.

μητέρα Mauney

Φωτογραφία: Φωτογραφία Rachel EH

Λέξη της χρονιάς 2022

Σκεφτόμουν πολύ ποια λέξη μπορεί να έχει μεγαλύτερη απήχηση για μένα φέτος.

Σίγουρα δεν είναι «ανάπτυξη», όπως ήταν το 2020 – νιώθω τόσο μακριά από το ενεργητικό και επεκτατικό άτομο που έγραψε αυτή τη δημοσίευση.

Αυτό που ένιωσα πιο σωστό φέτος είναι κάτι που θα με γειώσει και θα μου επιτρέψει να επιστρέψω στο να νιώθω πιο σταθερός.

Η ψυχική μου υγεία δεν ήταν καλή τα τελευταία 2 χρόνια, για να είμαι ειλικρινής. Ξέρω ότι δεν είμαι μόνος σε αυτό.

Μεταξύ της πανδημίας, της εγκυμοσύνης και της μετά τον τοκετό, της ακραίας στέρησης ύπνου για πολλούς μήνες (μέχρι να προσλάβουμε επιτέλους έναν προπονητή ύπνου τον Δεκέμβριο) και των σούπερ ταραχωδών ημερών, έχει αισθανθεί πολύ.

(Και πάλι, δώσε μου σημάδι προσπαθώντας να μην αισθάνομαι ένοχος γιατί πραγματικά ξέρω ότι τα έχουμε τόσο καλά συγκριτικά.)

Συχνά μου λείπει το άτομο που έγραψε αυτή την ανάρτηση το 2020.

Μου λείπει να αισθάνομαι ενθουσιασμένος, γεμάτος ενέργεια και πάθος, και σαν να έχω τον χώρο διανοητικά και υλικοτεχνικά να αφιερώσω περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα για να σκεφτώ πράγματα, να είμαι στρατηγικός, να μπω σε μια ροή και να βρω ιδέες.

Έχω αισθανθεί ότι οι λάμψεις αυτής της αρχής επανέρχονται τους τελευταίους μήνες, καθώς κοιμόμασταν περισσότερο, και καθώς άρχισα να ασκούμαι περισσότερο και να επανέλθω στο τρέξιμο. Αλλά σίγουρα είναι ακόμα ένα έργο σε εξέλιξη.

Λοιπόν – δεδομένων όλων αυτών, αποφάσισα ότι η Λέξη της Χρονιάς για το 2022 είναι:

Επαναβαθμονόμηση.

Πήγαινα πέρα ​​δώθε μεταξύ του Recalibrate και του Rejuvenate, και τελικά βρήκα ότι το Rejuvenate ένιωθα λίγο πιο αισιόδοξο από ό,τι ήμουν έτοιμος. Το Recalibrate είναι σαν αυτό που χρειάζομαι αυτή τη στιγμή.

Ο ορισμός της επαναβαθμονόμησης είναι να αλλάξετε τον τρόπο που κάνετε ή σκέφτεστε για κάτι και θέλω να προσδιορίσω πώς να κάνω τις μέρες μου/του παιδιού να νιώθουν λιγότερο ταραχώδεις και βιαστικές και πιο ξεκούραστες, σκόπιμες και προσεκτικές.

Η λέξη recalibrate με κάνει επίσης να σκέφτομαι μικρές τροποποιήσεις που θα προσθέσουν κάτι μεγάλο. Τίποτα το συντριπτικό, μόνο μικρές προσαρμογές εδώ και εκεί που μαζί καταλήγουν να κάνουν τη διαφορά συνολικά.

Μονοπάτι του καναλιού c&o κοντά στην καμπίνα John Maryland

Υπάρχουν πολλά καλά στη ζωή μου και θέλω να ελευθερώσω λίγο ψυχικό χώρο για να μπορώ να το δω καλύτερα. Δεν χρειάζομαι μια ανανέωση ολόκληρης ζωής, απλά χρειάζομαι λίγη αναδιαμόρφωση. Ξέρεις?

Είναι πολύ εύκολο να χάσεις αυτή την αίσθηση της ενσυνείδητης ροής μέσα στην ημέρα με όλο το παιδικό χάος.

Θέλω να επιβραδύνω, να επικεντρωθώ στο να φέρω περισσότερη διασκέδαση στις μέρες μου (με και χωρίς τα παιδιά) και γενικά να καταλάβω πώς να νιώσω ξανά περισσότερο σαν τον εαυτό μου – η εκδοχή μου που είναι ενθουσιασμένη και παθιασμένη και όχι τόσο εύκολη συντετριμμένος.

Θα πω ότι ένα καλό πράγμα που προέκυψε από την πανδημία είναι ότι είμαι πολύ πιο σκόπιμος σχετικά με αυτά που προσθέτω στις μέρες μου τώρα.

Είμαι καλύτερος στο να προστατεύω τον χρόνο μου και μόνο να λέω ναι ή να ξεκινώ πράγματα που πιστεύω ότι θα επηρεάσουν πραγματικά θετικά την ημέρα.

Όταν σκέφτομαι αν πρέπει να πω ναι σε κάτι ή να το προσθέσω στο ημερολόγιο, αναρωτιέμαι συχνά: «Αυτό θα προσθέσει άγχος στη μέρα μου/μας ή θα το μειώσει;»

Σημασία – θα αισθανθείτε άγχος από υλικοτεχνική άποψη ή θα είναι υπερβολικό; Θα αξίζει η ανταμοιβή από την άποψη ότι θα φέρει χαρά ή διασκέδαση σε εμένα/την οικογένεια;

Και αν όχι, υπάρχει κάποια εκδοχή του που είναι πιο λογική (π.χ. μόνο κάποιοι από την οικογένεια πηγαίνουν εναντίον ολόκληρης της οικογένειας), ή έχει νόημα να πούμε όχι;

Είμαι περίεργος – ορίζετε λέξη της χρονιάς; Και αν ναι, ποια είναι η λέξη της χρονιάς για το 2022;

Θα ήθελα να μοιραστείτε!