September 25, 2022 By Aown272 0

10 Γεγονότα που μπορεί να μην γνωρίζετε για το National Hunt Racing στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τον πιο κοινό τύπο ιπποδρομιών, στον οποίο τα άλογα τρέχουν γύρω από μια πίστα όσο πιο γρήγορα μπορούν και προσπαθούν να νικήσουν τους αντιπάλους τους. Αλλά υπάρχει ένας άλλος τύπος αγώνων που προσθέτει ένα διαφορετικό επίπεδο πρόκλησης με εμπόδια στην πορεία τους: National Hunt Racing. Αυτό απαιτεί από τα άλογα να πηδούν πάνω από διάφορα ύψη φράχτες και φράκτες, και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αυτών των φυλών. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα συναρπαστικά στοιχεία για το National Hunt Racing, διαβάστε παρακάτω.

1. Το National Hunt Racing χωρίζεται σε Hurdles και Steeplechase

Εμπόδια και ιπποδρομίες

Τα εμπόδια είναι αγώνες όπου τα άλογα πηδούν πάνω από εμπόδια που έχουν ύψος πάνω από τρία και μισό πόδια. Τα εμπόδια είναι κατασκευασμένα από βούρτσα, επομένως είναι εύκαμπτα και υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ από αυτά σε όλη την πορεία.

Το ίδιο το μάθημα έχει ελάχιστη απόσταση δύο μιλίων. Τα ιπποδρόμια έχουν άλματα που ποικίλλουν και περιλαμβάνουν άλματα στο νερό. Αυτό προέρχεται από την προέλευση του αγώνα, ο οποίος έπρεπε να τρέχει από το ένα καμπαναριό της εκκλησίας στο άλλο, διασχίζοντας όλα τα εμπόδια στη στεριά.

2. Ο μεγαλύτερος εθνικός αγώνας κυνηγιού στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται το The Grand National και το Cheltenham Gold Cup

Το Grand National είναι δημοφιλές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμη και με ανθρώπους που γενικά ενδιαφέρονται λίγο ή καθόλου για τις ιπποδρομίες! Το National έχει μήκος λίγο πάνω από τέσσερα μίλια και διαθέτει μερικούς πραγματικά μεγάλους φράχτες, μεγαλύτερους από οποιονδήποτε άλλο που συναντάμε σε συμβατικούς αγώνες National Hunt. Αυτή η κούρσα γίνεται όλο και πιο αμφιλεγόμενη λόγω του αριθμού των αλόγων που χάνουν τη ζωή τους τρέχοντας.

Το φεστιβάλ Cheltenham περιλαμβάνει αρκετούς διαφορετικούς αγώνες μέσα σε λίγες μέρες, ο πιο διάσημος από τους οποίους είναι το Gold Cup που τρέχει πάνω από τρία μίλια και έχει 22 άλματα για να δοκιμάσει τις ικανότητες του αλόγου και του αναβάτη.

3. Οι περισσότεροι Εθνικοί Κυνηγετικοί Αγώνες γίνονται το χειμώνα

Αυτό συμβαίνει επειδή το έδαφος είναι πιο μαλακό αυτή την εποχή του χρόνου, καθιστώντας ευκολότερο και ασφαλέστερο για τα άλογα να πηδήξουν αυτούς τους επιβλητικά μεγάλους φράχτες.

4. Το National Hunt Racing προέρχεται από την Ιρλανδία

Το National Hunt Racing προέρχεται από την Ιρλανδία

Οι Ιρλανδοί ήταν πάντα φημισμένοι για τις ιπποδρομίες τους και παραμένουν μια ισχυρή και αξιοσημείωτη δύναμη στους σημερινούς αγώνες. Ο πρώτος νικητής του Grand National, που διεξήχθη στο Aintree στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν ένα ιρλανδικό άλογο με το όνομα Lottery, και ακολουθώντας αυτήν την παράδοση, τα ιρλανδικά άλογα κέρδισαν τα τρία κύρια βραβεία στο Cheltenham και στο Grand National τόσο το 2005 όσο και το 2006.

5. Ο πρώτος καταγεγραμμένος αγώνας έγινε το 1752

Το πρώτο στιπλ έτρεξε στην κομητεία Κορκ το 1752, μεταξύ των πόλεων Buttevant και Doneraile, και έθεσε τα πρότυπα για το στιπλ όπως το ξέρουμε σήμερα. Παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκαν δύο άλογα και οι κούρσες ήταν γνωστές ως «ιπποδρομίες»! Ο τύπος των εμποδίων που χρησιμοποιούνται στο steeplechasing προέρχεται από αυτές τις καταβολές, καθώς τα άλογα αναμενόταν να πηδούν πάνω από οτιδήποτε βρισκόταν στο πέρασμά τους.

6. Η Εθνική Επιτροπή Κυνηγιού ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1860

Αυτό έσωσε το άθλημα από την πτώση, όπως κινδύνευε να γίνει, γιατί δεν υπήρχε τρόπος ρύθμισης των αγώνων. Οι αγώνες National Hunt αρχικά θεωρούνταν ότι ήταν μια «κακή σχέση» των επίπεδων αγώνων, αλλά η επιτροπή κατάφερε να φέρει κάποια πολύ αναγκαία οργάνωση και ρύθμιση, επιτρέποντάς της να ανθίσει στον θεσμό που είναι σήμερα.

Με την έλευση των χορηγών, πολλοί περισσότεροι αγώνες άρχισαν να προστίθενται στο ημερολόγιο του Εθνικού Κυνηγιού, αν και πολλοί από αυτούς είναι προσανατολισμένοι στον κύκλο εργασιών του στοιχήματος λόγω ανταγωνιστικών μειονεκτημάτων που προσελκύουν μεγάλο αριθμό δρομέων.

8. Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη φυλής

Αυτά είναι:

  • Το κυνηγητό: Τρέξτε πάνω από 2 έως 4 1/2 μίλια, πάνω από φράχτες που έχουν ύψος τουλάχιστον 4 1/2 πόδια.
  • Εμπόδια: Τρέξτε σε απόσταση 2 έως 3 1/2 μιλίων, πάνω από εμπόδια που έχουν ύψος τουλάχιστον 3 1/2 πόδια.
  • NH Flat Races: Τρέξτε σε απόσταση 1 1/2 έως 2 1/2 μίλια και είναι επίπεδες κούρσες χωρίς εμπόδια. Συχνά ονομάζονται κούρσες «προφυλακτήρα», αυτές είναι για άλογα που δεν έχουν ακόμη αγωνιστεί σε κούρσες επίπεδες ή με εμπόδια.

9. Οι αγώνες βαθμολογούνται

Οι βαθμοί κυμαίνονται από τον βαθμό 1 έως τον βαθμό 3, στη συνέχεια στη λίστα, Χάντικαπ και προφυλακτήρες. Οι προφυλακτήρες είναι το λιγότερο κύρος, όπως και για τα αδοκίμαστα άλογα. Στους αγώνες επίπεδων αγώνων, οι βαθμοί πηγαίνουν στην ομάδα 1, 2, 3 και μετά στη λίστα. Οι αγώνες National Hunt ομαδοποιούνται σε Κατηγορίες, από 1 έως 7, με την 1 να είναι η καλύτερη.

10. Οι κυνηγοί κυνηγών και οι αγώνες από σημείο σε σημείο είναι επίσης αγώνες National Hunt

Τα κυνηγητά είναι ανοιχτά μόνο σε άλογα που έχουν πιστοποιητικά κυνηγού – αυτά εκδίδονται σε άλογα που έχουν κυνηγήσει για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες στη σεζόν πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Ο αναβάτης πρέπει να είναι ερασιτέχνης που έχει λάβει πιστοποιητικό από τη γραμματέα κυνηγιού. Οι αγώνες Point to Point είναι βασικά ιπποδρομίες για ερασιτέχνες και αδοκίμαστα άλογα, και πολλοί θα αγωνιστούν σε αυτούς τους αγώνες πριν προχωρήσουν στις μεγαλύτερες ιπποδρομίες National Hunt.

Τελικές Λέξεις

Αγώνες από σημείο σε σημείο

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που βγάζουν πολλά χρήματα από τις ιπποδρομίες. Υπάρχουν οι ιδιοκτήτες, οι εκπαιδευτές και οι αναβάτες, φυσικά, αλλά και για εκείνους που θέλουν να αφιερώσουν χρόνο για να μελετήσουν τη φόρμα, τους διάφορους τύπους στυλ στίβου και ιπποδρομιών και να παρακολουθούν τα ανερχόμενα αστέρια, οι ιπποδρομίες μπορεί να είναι πολύ προσοδοφόρο πράγμα.

Εάν ενδιαφέρεστε για ιπποδρομίες, υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τους διάφορους τύπους και αν θέλετε απλώς ένα φτερούγισμα το Σαββατοκύριακο, τότε γιατί να μην τοποθετήσετε τα στοιχήματά σας σε κάποιο ενδιαφέρον ανερχόμενο αστέρι του National Hunt; Μπορεί να σας προσφέρει χρήσιμο χαρτζιλίκι – και αν όχι, είναι ακόμα μια υπέροχη μέρα!

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις
1. Τι κάνει ένα καλό εθνικό άλογο κυνηγιού;

Πρώτα και κύρια, ένα καλό άλογο National Hunt πρέπει να μπορεί να πηδά καλά. Πρέπει επίσης να είναι σκληραγωγημένοι και ικανοί να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του μεγάλου, επίπονου ιπποδρόμου. Αυτά τα άλογα πρέπει επίσης να έχουν αντοχή και καρδιά, και την ανταγωνιστική φύση που κάνει έναν πραγματικό νικητή.

2. Τι κάνει ένα καλό εθνικό άλογο κυνηγιού;

Για να περάσουν από αυτή τη βαριά κούρσα, τα άλογα πρέπει να έχουν γενναίο, τολμηρό ταμπεραμέντο – αλλά είναι ιδανικό να μην είναι πολύ «καυτά» και ψυχικά, γιατί αυτά είναι μερικά πραγματικά μεγάλα άλματα! Τα περισσότερα άλογα National Hunt είναι ζελατινά ενώ πολλοί επίπεδοι δρομείς παραμένουν ολόκληροι – αυτό είναι για να ταιριάζει στους διαφορετικούς τύπους ιπποδρομιών.

3. Τι συμβαίνει στα άλογα κούρσας αν δεν κερδίσουν;

Πολλά άλογα κούρσας ζουν ευτυχισμένα για πάντα, για να αποσυρθούν καλυμμένα με δόξα μετά από μια ζωή νικών. Εκείνοι που δεν το κάνουν μπορούν να καταλήξουν σε σπίτια διάσωσης ή να επανεκπαιδευτούν ή να χρησιμοποιηθούν σε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής. Πολλές χιλιάδες άλλοι, δυστυχώς, στέλνονται για σφαγή – περίπου 13.000 πρώην άλογα κούρσας κάθε χρόνο καταστρέφονται.

4. Τι συμβαίνει στα άλογα κούρσας αν δεν κερδίσουν;

Σε γενικές γραμμές, τα άλογα National Hunt μπορούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι την εφηβεία τους, σε αντίθεση με τους ιπποδρομείς που αγωνίζονται πολύ σπάνια μετά την ηλικία των 8 ετών. Οι δρομείς άλματος τείνουν επίσης να ξεκινούν την καριέρα τους πολύ αργότερα – η επιπλέον εκπαίδευση που απαιτείται σημαίνει ότι πολλοί από αυτούς δεν αρχίζουν να αγωνίζονται μέχρι να γίνουν περίπου 4 ετών.

5. Πόσο πληρώνεται ένας εθνικός τζόκεϊ κυνηγιού ανά διαδρομή;

Αν και τα κεφάλαια του βραβείου ποικίλλουν και ένας αναβάτης θα κερδίζει περισσότερα όσο υψηλότερα τοποθετείται, κατά γενικό κανόνα ο αναβάτης θα λάβει περίπου το 11% του βραβείου νίκης και το 3,5% του βραβείου θέσης. Υπάρχει επίσης ένα τέλος κράτησης για τη συμμετοχή στον αγώνα και το 50% αυτού θα επιστραφεί σε οποιονδήποτε μη συμμετέχοντα.