September 26, 2022 By Aown272 0

Εικονικό ραντεβού για καφέ – φανταστικό φαγητό

Γεια σου. Πώς είσαι;

Όχι μόνο το άμεσο «καλά, ευχαριστώ» χωρίς να το σκεφτώ καθόλου – πώς είσαι Πραγματικά?

Αν πίνουμε καφέ σήμερα (το φλιτζάνι του καφέ μου είναι αρκετά μεγάλο αυτές τις μέρες – τι θα λέγατε για το δικό σας;), θα σας έλεγα ότι εργάζομαι για να αγκαλιάσω το «ΚΑΙ» στη ζωή – το γεγονός ότι δύο αντίθετες εκδοχές των πραγμάτων μπορεί να είναι αλήθεια, και μάλιστα απολύτως φυσιολογικό.

Για παράδειγμα: βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου έχουμε τόσα πολλά για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες – τόση χαρά, τόση γλυκύτητα.

Το μεγάλο, κολλώδες χαμόγελο που μας χαρίζει ο Γουές πολλές ώρες της ημέρας (μόλις έμαθε πώς να κυλάει από πίσω προς τα μπροστά και είναι ΤΟΣΟ περήφανος κάθε φορά που το κάνει και χαρίζει το μεγαλύτερο χαμόγελο).

Ο ενθουσιασμός και η ενέργεια (τόση πολλή ενέργεια) που φέρνει η Riese σχεδόν σε ό,τι κάνει – σήμερα το πρωί έρχεται στο μυαλό της, καθώς πήγαινε με το ποδήλατό της στο σχολείο ενώ περπατούσα τον Wes στο καρότσι, κρατώντας τα πόδια της ψηλά και λέγοντας «weeee! Αυτό είναι διασκέδαση!” ενώ κατέβαινε μια μικρή κατηφόρα.

Ήταν το πιο όμορφο φθινοπωρινό πρωινό – ο ήλιος έλαμπε και τα δέντρα άλλαζαν χρώμα.

πορτοκαλί φύλλα σε ένα δέντρο

Και – ΚΑΙ.

ΚΑΙ είμαστε εντελώς εξαντλημένοι.

Η έλλειψη ύπνου είναι πραγματικά δύσκολο να μας πιάσει. Είμαστε ακόμα στη μέση της παλινδρόμησης του ύπνου 4 μηνών (ο Wes είναι 5 μηνών από την 1η Νοεμβρίου, οπότε ελπίζω ότι είμαστε κοντά στο να κοιμηθούμε ξανά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; ίσως; παρακαλώ;)

Αν δεν είναι ο ένας ξύπνιος, είναι ο άλλος ξύπνιος, και… περίμενε, τι μιλούσα; Ναι, δεν έχω ιδέα, γιατί ο εγκέφαλός μου δεν λειτουργεί ακριβώς σε υψηλό επίπεδο αυτές τις μέρες.

Μιλώντας για καφέ και μόνο μερικώς λειτουργικούς εγκεφάλους, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα, ο Ματ έφτιαξε καφέ και ξέχασε να βάλει ένα φλιτζάνι από κάτω.

10 λεπτά αργότερα (αποσπασμένος από την πρωινή βιασύνη να ετοιμάσει τη Riese για το σχολείο) επέστρεψε για να βρει καφέ βασικά σε όλη την τραπεζαρία μας.

Εδώ βρισκόμαστε λίγο πολύ αυτή τη στιγμή.

Χαρά και χάος, συντριβή και εξάντληση, ξεπλύνετε και επαναλάβετε.

Θα το είχαμε αλλιώς; Οχι.

Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για αυτή τη ζωή, αυτές τις ΖΩΕΣ που μας εμπιστεύτηκαν; Ναι, πολύ ναι.

ΚΑΙ επίσης θα μπορούσαμε να κάνουμε με λίγο περισσότερο ύπνο, λίγο περισσότερο χρόνο, λίγη περισσότερη ηρεμία.

Αλλά έτσι δεν είναι πάντα;

σκύλος και μωρό

Αν πίνουμε καφέ σήμερα, που ελπίζω ότι δεν θα τον είχα χυθεί σε όλο το πάτωμα, αλλά δεν μπορώ να δώσω καμία υπόσχεση, θα σας έλεγα για ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα και νομίζω ότι όλες οι μαμάδες πρέπει να διαβάσουν: Η μητέρα συγκλονισμένη (σύνδεσμος θυγατρικών Amazon).

Μόλις το τελείωσα και α) μου έδωσε πολλά να σκεφτώ και β) με έκανε να νιώσω απίστευτα εμφανής στην τρέχουσα φάση της ζωής που βρίσκομαι.

Αναρωτιέμαι τι θα μπορούσαν να καταφέρουν οι μητέρες εάν η σύγχρονη κοινωνία (ειδικά στις ΗΠΑ, με την ενοχλητική έλλειψη υποστήριξης μετά τον τοκετό τόσο σωματικά όσο και υλικοτεχνικά) δημιουργηθεί για να κάνει τη γονεϊκότητα πιο διαχειρίσιμη. Και αν σταματήσαμε όλοι να ανταγωνιζόμαστε και να κρίνουμε ο ένας τον άλλον και αντ’ αυτού να υποστηρίξουμε και να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον με όλη μας την καρδιά.

Αν ήμασταν καφέ σήμερα (και μάλλον θα περπατούσα με ένα καρότσι απολαμβάνοντας τον εν λόγω καφέ γιατί ο καιρός είναι τελείως φανταστικός τον τελευταίο καιρό και μου αρέσει μια καλή βόλτα με το καρότσι), θα σας έλεγα ότι δεν άρχισα να τρέχω ξανά μετά τον τοκετό ακόμα.

Η τελευταία φορά που πήγα για τρέξιμο ήταν τα Χριστούγεννα πέρυσι – σχεδόν μια ολόκληρη χρονιά χωρίς τρέξιμο, κάτι που φαίνεται και πολύ λυπηρό ΚΑΙ επίσης, ειλικρινά, πολύ καλό.

Μου λείπει το τρέξιμο, ΚΑΙ επίσης μου αρέσει πολύ να περπατάω με καρότσι.

Μου λείπει το τρέξιμο, ΚΑΙ απλά δεν είναι αυτό που χρειάζομαι αυτή τη στιγμή. Για τα τρέχοντα επίπεδα ενέργειάς μου και επίσης από πλευράς υλικοτεχνικής υποστήριξης με τα παιδιά στο μείγμα, το περπάτημα είναι σωστό και το τρέξιμο όχι, και αυτό είναι εντάξει.

Το τρέξιμο θα είναι εκεί όταν είμαι έτοιμος, όποτε είναι αυτό.

περπάτημα καροτσιού

Εν τω μεταξύ, αρχίζω να δουλεύω για προπόνηση δύναμης και προετοιμάζω το σώμα μου για να χειριστεί ξανά το τρέξιμο, και αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα.

Αν ήμασταν για καφέ σήμερα, θα σας έλεγα ότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαστε πιθανώς μόνο ένας μήνας (ή) για να ξεκινήσουμε τα στερεά με τον Wes. Η ιδέα αυτού είναι τόσο συναρπαστική όσο και πραγματικά κουραστική, γιατί, ξέρετε, MESS.

Σχεδιάζουμε να κάνουμε το baby led weaning (<- ωχ, μωρό μου Riese σε εκείνη την ανάρτηση) και πρέπει να το αναλύσω με λίγο διάβασμα γιατί είναι σαν να θυμάμαι σχεδόν τίποτα από τη Riese σε αυτή την ηλικία.

Αν ήμασταν για καφέ, θα σου έλεγα ότι μόλις αποσπάθηκα από ένα μωρό που έκλαιγε που χρειαζόταν γάλα και τώρα δεν θυμάμαι τι θα τελείωνα να σου πω. Λοιπόν, αυτό είναι το σύνθημά μου.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση – μέχρι την επόμενη φορά, φίλοι.

Αν ήμασταν για καφέ σήμερα, τι θα μοιραζόσασταν;