October 5, 2022 By Aown272 0

Herman Miller και HAY: Ένα ταίρι φτιαγμένο στον παράδεισο

Οι υποδειγματικοί Δανοί σχεδιαστές και οι άψογοι θαυμαστές του Eames, ο Rolf και η Mette Hay έχουν προσκληθεί σε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Herman Miller για να παραδώσουν μια επανερμηνεία του 21ου αιώνα οκτώ αγαπημένων κλασικών έργων του Eames στα μέσα του αιώνα.

Η σειρά περιλαμβάνει εμπνευσμένα νέα χρώματα και υλικά, με τη συλλογή να επανεξετάζει αυτά τα εμβληματικά σχέδια από μια σύγχρονη άποψη.

«Ο Χέρμαν Μίλερ βασίζεται σε μια κληρονομιά ανάληψης ρίσκου και δημιουργικής συνεργασίας», λέει ο Μπεν Γουάτσον, Πρόεδρος, Χέρμαν Μίλερ. «Με αυτή τη συλλογή, η HAY επαναπροσδιορίζει στοχαστικά τα κλασικά Eames σε μια προνοητική, πρώτη στο είδος της συνεργασία. Ένα μοναδικό όραμα χρωμάτων, η εξέλιξη των προσεγμένων υλικών και μια όμορφα διασυνδεδεμένη ιστορία συνεργασίας σχεδιασμού αξιοποιεί το διαρκές πνεύμα του Herman Miller», λέει ο Watson.

Με γνώμονα τη φιλοσοφία της περιέργειας και του παιχνιδιού, αυτή η νέα συλλογή ευθυγραμμίζεται με την εκτίμηση των Rolf και Mette για την παιχνιδιάρικη, αλλά αυστηρή προσέγγιση του Charles και του Ray Eames στο σχεδιασμό: «Ήταν πολύ πειραματικοί στην εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών. Και διασκέδαζαν», λέει ο Rolf Hay.

Επιπλέον, η βασική αρχή ότι ο καλός σχεδιασμός πρέπει να είναι για όλους, είναι τόσο παρούσα στο HAY όσο και στο Eames Studio.

«Από την ίδρυση της HAY, στόχος μας ήταν να παρέχουμε στους πελάτες μας πρόσβαση σε έργα των καλύτερων σχεδιαστών στον κόσμο — σχεδιαστές που καταλαβαίνουν ότι αν θέλετε να δημιουργήσετε βιομηχανικό σχέδιο υψηλής ποιότητας για τους πολλούς, τότε πρέπει να βρείτε έξυπνοι τρόποι παραγωγής», προσθέτει ο Rolf Hay.

Συμβουλευόμενος τα αρχεία του Herman Miller για αναφορές που θα εκσυγχρονιστούν χωρίς να αναδημιουργηθούν, ο HAY εξερεύνησε επίσης τα εφήμερα του Eames. Καταλογίστηκε από την αρχειοθέτη του MillerKnoll, Amy Auscherman. ο πόρος περιλαμβάνει πρωτότυπα επίπλων εφάπαξ που αναφέρονται σε ιστότοπους δημοπρασιών και σε καταλόγους μουσείων. συν υφάσματα εκτός παραγωγής από τον Alexander Girard, αρχειοθετημένα στο στούντιο της μάρκας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων Maharam’s New York: «Όντας πολύ εξοικειωμένη με την υπάρχουσα χρωματική γκάμα, πρόθεσή μου ήταν να επικεντρωθώ στο να κοιτάξω μπροστά, αντί να κοιτάω πολύ πίσω», λέει η Mette Hay. .

Ως ιδρυτικός διευθυντής του κλωστοϋφαντουργικού τμήματος στο Herman Miller, ο Alexander Girard έγινε στενός προσωπικός φίλος και συχνός συνεργάτης τόσο με τον Charles όσο και με τον Ray. Η καινοτομία του Girard στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας χρησιμοποίησε τολμηρούς και ασυνήθιστους χρωματικούς συνδυασμούς καθώς και λεπτές, διακριτικές και υφές παλέτες. Ουσιαστικά αυτό επέτρεψε στους σχεδιαστές μια μεγάλη ποικιλία επιλογών.

«…η συνεργασία με τον Alexander Girard ήταν εμπνευσμένη και για τους δύο, όπως ήταν και για εμάς η δουλειά με τα υφάσματα του», λέει ο Rolf Hay. Η συλλογή περιλαμβάνει επτά ζωηρές αποχρώσεις που προορίζονται για ατελείωτη αλληλεπίδραση και συνδυασμό, όπως το Toffee, το Iron Red και το Powder Yellow.

Συμπληρώνοντας την κύρια χρωματική παλέτα είναι μια ειδική έκδοση του Eames Sofa Compact με ταπετσαρία περίπου του 1955 από το ύφασμα του Girard’s Jacob’s Coat, το οποίο ο Maharam έχει επανεκδώσει πιστά για τη συνεργασία κατόπιν αιτήματος της Mette.

Η καινοτόμος επανεξέταση της παλέτας υλικών της συλλογής περιλαμβάνει το Eames Hang-It-All, με μπάλες από χυτό γυαλί στη θέση του αυθεντικού βαμμένου ξύλου και το Eames Wire Base Low Table και το Universal Base Round Table, τώρα με μπλούζες από χυτό γυαλί.

Χέρμαν Μίλερ
hermanmiller.com

ΣΑΝΟΣ
HAY.com


Συγγραφέας:

Gillian Serisier

Gillian Serisier

Η Gillian Serisier είναι αρχισυντάκτρια του Indesign Media Asia Pacific, όπου καλύπτει όλες τις γωνιές του σχεδιασμού και της τέχνης σε όλο το δίκτυο Habitus και Indesign. Η Gillian έχει συνεισφέρει σε πολλές εξαιρετικές δημοσιεύσεις και οι εκτενείς γνώσεις της και τα αιχμηρά λόγια της συνιστούν συναρπαστική αφήγηση.