October 10, 2022 By Aown272 0

8 γλυπτά έπιπλα για έμπνευση

Σε μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων και γραμμών, αλλά ισάξια στην υπέρτατη δεξιοτεχνία τους, εξετάζουμε οκτώ κομμάτια γλυπτικής επίπλωσης που μετατρέπουν τους χώρους διαβίωσης και εργασίας σας σε γκαλερί τέχνης.

Τα έπιπλα μπορεί να είναι μια σειρά από πράγματα, πρακτικά έως υπέροχα, γενικά ή μοναδικά. Αλλά τα πραγματικά εντυπωσιακά βλέμματα βρίσκονται μέσα σε αυτά που παίρνουν μια γλυπτική μορφή, γεμάτη με υποβλητικές εικόνες. Τα γλυπτά έπιπλα θολώνουν τις γραμμές μεταξύ τέχνης και λειτουργίας, συνενώνονται σε αυτό που μπορεί να είναι γνωστό ως λειτουργική τέχνη.

Από τις εξωφρενικές προθήκες του 2022 Salone Del Mobile σε συναρπαστικές αυστραλιανές δημιουργίες, έχουμε επιμεληθεί οκτώ γλυπτά έπιπλα που εξυπηρετούν τους χώρους σας με πρακτικούς, ιριδίζοντες και μερικές φορές περίεργα όμορφους τρόπους.

1. Τραπεζάκι Σαλονιού Εξάρθρωση από Αναμοντέρνο

Τραπεζάκι σαλονιού Remodern’s Buzao Dislocation σε Menes Gold, η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά της Remodern.

Ο εκσυγχρονισμός του μαρμάρου είναι ένας τρόπος για να περιγράψουμε τη συλλογή Buzao Dislocation της Remodern. Από ένα τετράγωνο τραπεζάκι, ένα στρογγυλό βοηθητικό τραπέζι και ένα τραπεζάκι σαλονιού, το Dislocation αμφισβητεί τις έννοιες και τις προσδοκίες του τι πρέπει να κάνει το μάρμαρο.

Με την εισαγωγή ενός μόνο συνθετικού στοιχείου χρώματος, το Dislocation αμφισβητεί τις πολυτελείς προσδοκίες του τι μπορεί να είναι το μάρμαρο. Είναι μια συλλογή αντιθέσεων. στρογγυλεμένο, παραγωγικό μάρμαρο σε Menes Gold και Black Marquina, αλλά το αιχμηρό μπλε στοιχείο κάνει κύκλους στο μάρμαρο. Αν και είναι αντικρουόμενο, παρουσιάζει μια εκπληκτική συγχώνευση οργανικών και συνθετικών στυλ.

2. Hortensia Πολυθρόνα από όμορφη

Πολυθρόνα Hortensia, φωτογραφία ευγενική προσφορά του Moooi.

Ανθίζει στη συλλογική συνείδηση ​​μέσω μιας viral ψηφιακής εικόνας στο Instagram, η πολυθρόνα Hortensia των Andrés Reisinger και Júlia Esqué. Το ύφασμα κομμένο με λέιζερ έχει ενωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η καρέκλα να φαίνεται να κυματίζει, ενώ η φόρμα από κάτω προσφέρει μια υποστηρικτική και καλά μαλακή βάση.

Ρέοντας πίσω προς τα εμπρός από τη συνηθισμένη διαδικασία σχεδιασμού, ο Andres Reisinger λέει, «Δημιουργώ την υφή ως ψηφιακό πράγμα. Δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το φυσικό. Έπρεπε λοιπόν να το ορίσουμε. ποια ήταν η υφή και η αισθητηριακή αίσθηση που θέλαμε στην πραγματική ζωή; Το κάναμε με λόγια στην αρχή και περιγράψαμε πώς έμοιαζε με ένα λουλούδι που πιθανότατα θα ήταν ασαφές».

Μετά από μια αρχική περιορισμένη έκδοση των καρεκλών, οι σχεδιαστές συνεργάστηκαν με το Moooi για να το κάνουν πιο προσιτό.

3. Pratone Forever της Gufram από Living Edge

Pratone Forever, στην έκθεση EDITION, Sydney Contemporary 2022, φωτογραφία Sebastian Photography.

Αν και μπορεί να μην μοιάζει, αυτό το εντυπωσιακό κομμάτι «Pratone» του Gufram (γιορτάζει τα 50 του χρόνια) είναι μια καρέκλα! Όντας σύμβολο «αντι-σχεδιασμού», η καρέκλα θυμίζει τον έξω κόσμο με τα μακριά πράσινα κοτσάνια και τα απαλά υφάσματα. Και με απεριόριστες δυνατότητες καθισμάτων, η καρέκλα ανατρέπει όλες τις προσδοκίες για χαλάρωση, άνεση, τέχνη και έπιπλα.

Το γεγονός ότι το Pratone λειτουργεί ως statement κομμάτι, καθώς και ως λειτουργική καρέκλα, είναι μια αξιοσημείωτη σχεδιαστική επιτυχία. Δείτε την πρόσφατη έκθεση του Living Edge με τίτλο Pratone Forever στο Sydney Contemporary.

4. Βάφλα από Επιπλωμένο για πάντα

Waffle από την Furnished Forever, φωτογραφία από τον Haydn Cattach.

Αποτελεσματικά ένα πλέγμα μέσα σε ένα πλέγμα, το τελευταίο σχέδιο της Furnished Forever αποκαλύπτει επαναλαμβανόμενα δομικά στοιχεία που προσφέρουν μια ευθύγραμμη γλυπτική μορφή. Εδώ, οι ευθείες, λείες ξύλινες γραμμές συναντώνται με το απαλά καμπυλωτό προφίλ μέσα στο πλέγμα της ταπετσαρίας.

Καθορίζοντας το στυλ με καθαρές γραμμές, καθαρή γεωμετρία και περιορισμένη χρωματική παλέτα, η Bastianon εστιάζει στις δεξιότητες των χεριών και στην εξερεύνηση υλικού. Ταυτόχρονα, το υπόβαθρο βιομηχανικού σχεδιασμού της Linssen κλίνει προς την παραγωγή και την εμπορική βιωσιμότητα.

Αυτές οι συμπληρωματικές δεξιότητες έχουν συγχωνευθεί σε μια συλλογή επίπλων που αιωρείται μεταξύ εμπορικής εφαρμογής και χειροποίητων λεπτομερειών.

5. Big Friendly από Dowel Jones

Μεγάλο Φιλικό από τον CJ Anderson.

Ποτέ δεν υπήρξε όνομα που να ταιριάζει σε έναν καναπέ. Το Big Friendly, σχεδιασμένο από τον Queenslander, CJ Anderson, έχει μια κωμική παιχνιδιάρικη διάθεση που προσελκύει και τα δύο βλέμματα σε χιουμοριστικές ιδιορρυθμίες αλλά απαράμιλλη άνεση για έναν τέτοιο καναπέ.

Τα έντονα σχήματα και τα πλούσια χρώματα του εμπλουτίζουν όμορφα το περιβάλλον και, με υπερμεγέθεις αναλογίες, σας προσκαλούν να καθίσετε με χαμόγελο. Μια εκτεθειμένη ραφή που τρέχει κάτω από την πλάτη σπάει τη φόρμα σε διακριτά τμήματα – οι χρωματικοί συνδυασμοί και οι βολβώδεις ιδιότητες είναι σίγουρα εξειδικευμένες αλλά ένα από τα πιο αισθητικά διασκεδαστικά κομμάτια.

6. Zappa από Μπάρμπερα

Τραπέζι Zappa, φωτογραφία Paul Barbera.

Το Zappa έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παγκόσμια τάση προς φθηνά, επίπεδη συσκευασία και πανταχού παρόντα οικιακά είδη και έπιπλα.

Είναι ένα χαμηλό τραπέζι για εσωτερική/εξωτερική χρήση κατασκευασμένο από διχρωικό γυαλί και χυτό μπρούτζο από άμμο. Ανταποκρίνεται σε μια αυξανόμενη επιθυμία για παιχνίδι και έκφραση, και στον πυρήνα του, το Zappa είναι μια τολμηρή δήλωση που γεννήθηκε από την παραγωγή μικρών παρτίδων και την προθυμία για πειραματισμό.

Το τραπέζι, προεπιλεγμένος για το The Object του INDE.Awards, ενοποιεί αυτά τα δύο υλικά σε μια απομάκρυνση από μια καθιερωμένη σχεδιαστική γλώσσα, σηματοδοτώντας μια βαθιά ριζωμένη προσκόλληση στον μπρούτζο και την αρχαία ιστορία του, μια συγγένεια με τον νεωτερισμό και μια δόση διασκέδασης.

7. New Wave Collection από Στούντιο Cober

Έρχεται μια σπανιότητα σε όλες τις μορφές, από την υλικότητα μέχρι την αισθητική Συλλογή Studio Cober’s New Wave. Η συλλογή περιλαμβάνει ένα νέο τραπεζάκι σαλονιού από ρητίνη, μια εντυπωσιακά μεγάλη τραπεζαρία κατασκευασμένη από μαύρο υαλοβάμβακα, ένα μεγάλο γλυπτό επίτοιχο, μια καρέκλα φαγητού και ράφια τοίχου από υαλοβάμβακα.

Κατασκευασμένο κατόπιν παραγγελίας, κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστά κατασκευασμένο και σε σχήμα χειρός από τον Lukas Cober. Με κάθε κομμάτι κατά παραγγελία, η Cober παραμένει ανοιχτή στην πιθανότητα νέων λεπτομερειών που μπορεί να αποκαλυφθούν ως μέρος της διαδικασίας.

Μετά το συνδυασμό των σχημάτων και την αφαίρεση υλικού για ομαλές μεταβάσεις και οργανικά περιγράμματα, τα στρώματα από υαλοβάμβακα ξεδιπλώνονται σε ρυθμικές γραμμές και τα σχήματα αποκαλύπτονται σαν σιλουέτες στην επιφάνεια.

8. Nyotaimori (Reclining Nude) από Sanné Mestrom

Nyotaimori (Reclining Nude) του Sanné Mestrom, 2021, φωτογραφία Mark Pokorny.

Ανεβάζοντας τον όρο γλυπτικά έπιπλα στο επόμενο επίπεδο είναι το Nyotaimori (Ξαπλωμένο γυμνό) του Sanné Mestrom, ένα κεντρικό στοιχείο της έκθεσης του Mestrom Σώμα ως ρήμα με γκαλερί Sullivan + Strumpf. Αφηρημένες και καμπύλες φόρμες που υποδηλώνουν ένα απλωμένο σώμα, η μπρουταλιστική επιφάνεια από σκυρόδεμα λειτουργεί ως γλυπτό και ως τραπέζι φαγητού. Ο υποβλητικός σχεδιασμός του είναι σχεδόν εξίσου εννοιολογικός με τη διαδικασία του Mestrom.

Στην Έκθεση Τέχνης της Μελβούρνης, ο Μέστρομ μοιράστηκε: «Δούλευα σε αυτό το σύνολο έργων για περίπου ενάμιση χρόνο και ένιωθα ότι προχωρούσα μέσα σε μια ομίχλη. τα πράγματα έρχονταν σιγά σιγά στο μάτι καθώς τα σχημάτιζα. Έπρεπε να αφήσω ορισμένα κομμάτια που δούλευα και να πάρω άλλα.

«Δεν ήξερα πού πήγαινα, αλλά θα ένιωθα τον δρόμο μου, και τότε ήξερα ότι κινούμαι προς τη σωστή κατεύθυνση, παρόλο που δεν ήξερα ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Περπατούσα μέσα από έναν λαβύρινθο μέσα στην ομίχλη και σιγά σιγά έβρισκα το δρόμο μου».

Άποψη έκθεσης του Sanné Mestrom, Body as Verb, 2021, Sullivan+Strumpf, φωτογραφία Mark Pokorny.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει αυτό το άρθρο σχετικά με μια καρέκλα που είναι ταυτόχρονα παιχνιδιάρικη και πρακτική.Συγγραφέας:

Caelan Kaluder

Caelan Kaluder

Ο Caelan Kaluder είναι ο βοηθός σύνταξης τόσο του Habitus όσο και του Indesign. Ως πρόσφατος απόφοιτος του ANU, έπεσε με το κεφάλι στον κόσμο των περίεργων σχεδιαστών. Έχει σκηνοθετήσει διάφορα θεατρικά έργα και έκανε residency στο Canberra Youth Theatre. Έχει επίσης εργαστεί ως ανεξάρτητος συγγραφέας και έχει έντονο μάτι για την εύρεση των πιο πρόσφατων στον κόσμο της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού – με ένα απαλό σημείο για όλα τα δημιουργικά πράγματα στο χώρο εργασίας και στο σπίτι.