October 13, 2022 By Aown272 0

Σκέψεις για τον Μήνα Ισπανικής Κληρονομιάς

Η κληρονομιά μιας οικογένειας της επαναγραφής αόρατων κανόνων για να γίνει ο κόσμος πιο δίκαιος

Αν έχω δει πιο πέρα ​​είναι στέκομαι στους ώμους των Γιγάντων – Σερ Ισαάκ Νεύτων

Μοχθούμενος στην ακατανίκητη ζέστη στο νότιο Τέξας ως ένας χεράκι που κέρδιζε εννέα σεντς για κάθε κιλό βαμβάκι, ο Olivero Everett είχε ένα σχέδιο. Ήταν η δεκαετία του 1950 και ο εργατικός μαθητής γυμνασίου στο Σαν Ντιέγκο του Τέξας κέρδιζε χρήματα ως μεροκάματο για την οικογένειά του και για το μέλλον του. Το μέλλον του δεν θα εμποδιζόταν από ένα σύνολο αόρατων κανόνων… αόρατους κανόνες που καθιστούσαν σχεδόν αδύνατο για έναν νεαρό, έξυπνο και φιλόδοξο Λατίνο να σηκωθεί από αυτό το καυτό, σκονισμένο πεδίο και να φτάσει σε μια τάξη κολεγίου και τελικά να έχει τη δική του επιχείρηση . Αλλά ο Olivero ξαναέγραφε αυτούς τους αόρατους κανόνες.

Είμαι εδώ που είμαι σήμερα λόγω του παππού και της γιαγιάς μου. Ο παππούς μου ανέβηκε από εκείνα τα χωράφια του Νότιου Τέξας για να γίνει ο τιμωρός του στο γυμνάσιο και μετά στις αγιασμένες αίθουσες του Πανεπιστημίου του Τέξας όπου σπούδασε για να γίνει φαρμακοποιός.

Άνοιξε τη δική του επιχείρηση στο Corpus Christi του Τέξας. Ακόμη και ως επιτυχημένος επιχειρηματίας, αντιμετώπιζε μεροληψία και διακρίσεις που προέκυψαν όταν ήταν Λατίνος στις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Αλλά συνέχισε να ξαναγράφει αυτούς τους αόρατους κανόνες έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Aurora.

Ο γιος του Olivero και της Aurora, Carlos, είναι ο πατέρας μου. Ο Κάρλος έμαθε από τον μπαμπά του για τη δύναμη της αποφασιστικότητας, της σκληρής δουλειάς, της βοήθειας των άλλων και της υπερηφάνειας για την κληρονομιά σου. Βλέπετε, ο παππούς μου δεν ήταν απλώς πρότυπο για την οικογένεια. Ήταν πρότυπο για την κοινότητα. Οι φαρμακοποιοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ιστού κάθε κοινότητας. Κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Ο πατέρας μου ήταν μάρτυρας αυτού του αντίκτυπου κάθε μέρα.

Δεν αποτελεί έκπληξη που ο μπαμπάς μου πήγε επίσης στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου γνώρισε τη μητέρα μου και έγινε γιατρός. Τα κατάφερε καθώς «στάθηκε στους ώμους γιγάντων», όπως είπε κάποτε ο Sir Isaac Newton.

Ομοίως, ο Oscar και η Rosa Sanchez μεγάλωσαν στο Juarez του Μεξικού και εργάστηκαν σκληρά για να συντηρήσουν την οικογένειά τους ανοίγοντας μικρές επιχειρήσεις στο Λος Άντζελες και το Ελ Πάσο πριν εγκατασταθούν τελικά στο Laredo του Τέξας. Ενστάλαξαν στη μητέρα μου, Ana Rosa, τις αξίες της σκληρής δουλειάς, της ανθεκτικότητας και της προσφοράς στην κοινότητα. Με αφοσίωση στις σπουδές της και την πλήρη υποστήριξη της οικογένειάς της, η μητέρα μου ήταν η πρώτη στην οικογένειά της που φοίτησε στο κολέγιο και τελικά έγινε φαρμακοποιός.

Αυτή είναι η οικογένεια στην οποία είχα την τύχη να γεννηθώ. Αυτή είναι η γενεαλογία της σκληρής δουλειάς και της επιτυχίας που έχει δημιουργηθεί στο DNA μου. Υπερήφανη Latina, Tejana και Mexicana DNA που δεν πιστεύει σε αόρατους κανόνες που μπορούν να μας εμποδίσουν να πετύχουμε τους στόχους μας.

Έτσι, όταν πήγα και εγώ στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, κουβαλούσα μαζί μου την κληρονομιά της οικογένειάς μου. Σε αντίθεση με τα δύο αδέρφια μου που πήγαν στον ιατρικό χώρο, επέλεξα έναν διαφορετικό δρόμο και έγινα ο πρώτος στην οικογένειά μου που μπήκε στον εταιρικό κόσμο.

Με την αποφοίτησή μου από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, εντάχθηκα στην Goldman Sachs και πέρασα 12 χρόνια ανεβαίνοντας τις εταιρικές τάξεις. Ωστόσο, πάντα υπήρχε ένα μέρος του εαυτού μου που ήθελε να βοηθήσει να ξαναγράψουμε τους αόρατους κανόνες που εμπόδιζαν τους ανθρώπους από την οικονομική ισότητα.

Το 2021, εντάχθηκα σε μια startup fintech που ονομάζεται DailyPay, της οποίας η δήλωση αποστολής με χτύπησε πραγματικά. Το DailyPay είναι αφιερωμένο στην επανεγγραφή των αόρατων κανόνων του χρήματος και στη δημιουργία ενός νέου χρηματοοικονομικού συστήματος που λειτουργεί για όλους μέσω της ισχύος της πληρωμής κατ’ απαίτηση. Στον πυρήνα του, πρόκειται για την παροχή σημαντικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε κοινότητες που συχνά υποεξυπηρετούνται. Κοινότητες που αντιμετωπίζουν την ίδια προκατάληψη και προκατάληψη που αντιμετώπισε ο Olivero στο Τέξας τη δεκαετία του 1950. Κανόνες που μας εμποδίζουν να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Οι ισπανόφωνοι/λατίνοι έχουν μια θέση και τεράστια ευκαιρία στον χώρο της τεχνολογίας και του fintech. Είμαι ενθουσιασμένος που η DailyPay δημιούργησε την ομάδα πόρων εργαζομένων, DailyVida, με αποστολή να καλλιεργήσει και να εμπνεύσει το δίκτυο των ισπανόφωνων και λατίνων υπαλλήλων και συμμάχων, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την πολιτιστική ποικιλομορφία και την επαγγελματική ανάπτυξη των μελών της. Πιστεύω αληθινά στη δύναμη και τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι ομάδες πόρων εργαζομένων στην προώθηση μιας κοινότητας και ενός δικτύου, στην ανάπτυξη ταλέντων και μελλοντικών ηγετών και στην πλήρωσή τους για την επόμενη γενιά. Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τις ιστορίες μας και να πιέσουμε ο ένας τον άλλον να διαπρέψουμε και να συνεχίσουμε να κάνουμε τη διαφορά στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή.

Σήμερα αισθάνομαι ότι τιμώ τις κληρονομιές του Olivero, της Aurora, του Oscar και της Rosa δουλεύοντας για να κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέρος. Ένα μέρος όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις αμοιβές σας καθώς τις κερδίζετε για να πληρώνετε έγκαιρα τους λογαριασμούς ή να εξοικονομείτε ή να επενδύετε στο δικό σας πρόγραμμα. Και τώρα, για να του δείξω ο 2χρονος γιος μου ότι και αυτός μπορεί «να σταθεί στους ώμους γιγάντων» όπου όλα είναι δυνατά.

Από την Alicia Yokubaitis Διευθύντρια Πωλήσεων, DailyPay

Γιορτάζοντας την ισπανική μου κληρονομιά ως ηγέτης του κλάδου που αλλάζει το παιχνίδι Fintech

Η πρώτη μου γλώσσα ήταν τα ισπανικά. Στα δημοτικά μου, φοίτησα σε ένα σχολείο βαπτιστών όπου η κύρια γλώσσα ήταν τα αγγλικά και αυτό με ανάγκασε να μάθω αγγλικά σε νεαρή ηλικία. Ο μπαμπάς μου είναι από το Μοντερέι του Νουέβο Λεόν του Μεξικού και η μητέρα μου από το Νότιο Τέξας. Γνωρίστηκαν σε ένα καρναβάλι κοντά σε μια συνοριακή πόλη και μόλις παντρεύτηκαν μετακόμισαν στο Χιούστον. Μεγαλώνοντας, ο μπαμπάς μου ήταν ιεροκήρυκας σε μια μη θρησκευτική εκκλησία και είχα μια πολύ συντηρητική και αυστηρή ανατροφή. Η μητέρα μου ήταν μια μαμά που έμενε στο σπίτι και οι αναμνήσεις μου από αυτήν από μικρότερη είναι να τρώω ένα σπιτικό γεύμα κάθε μέρα.

Ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος από την οικογένειά του που μετακόμισε στις ΗΠΑ. Ήξερε ελάχιστα έως καθόλου αγγλικά και θα τον βοηθούσε να μεταφράσει όταν έπαιρνε συνέντευξη για δουλειά. Όπως γνωρίζετε, εάν ζείτε στο Τέξας, είναι πιθανό να εργάζεστε στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Εκεί μπορούν να γίνουν τα χρήματα. Ξεκίνησε ως βοηθός και μέσα από χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης έγινε τελικά Διευθυντής Ασφαλείας και αργότερα συνταξιοδοτήθηκε μετά από 40 χρόνια.

Μεγαλώνοντας, οι γονείς μου με δίδαξαν πόσο σημαντικό είναι να δουλεύω σκληρά για τα πράγματα που θέλαμε. Δεν μας δόθηκε τίποτα. Το κερδίσαμε. Οι γονείς μου επίσης δεν πίστευαν στο χρέος, έχοντας ακόμη και 30 χρόνια υποθήκη. Αντίθετα, ο πατέρας μου δούλευε επιπλέον ώρες και πλήρωσε το σπίτι τους μέσα σε 10 χρόνια. Αν δεν είχες χρήματα, τότε δεν τα αγόραζες. Μεγάλωσα με τον ίδιο τρόπο, πλήρωνα μετρητά κάθε ευκαιρία που είχα. Αγόρασα το πρώτο μου αρχοντικό στα 26 μου, μόνη μου χωρίς τη βοήθεια των γονιών μου. Ο μπαμπάς μου μου είχε εμφυσήσει πώς να είμαι σίγουρος και περήφανος γι’ αυτό που είμαι και να δουλεύω σκληρά για να πετύχω τα πράγματα που ήθελα χωρίς την επικύρωση από κανέναν.

Παραδόξως όμως, δεν ήξερα την έννοια της αποταμίευσης. Αν είχα 100 $ επιπλέον στην τσέπη μου, θα πήγαινα για ψώνια και μετά θα είχα μηδέν χρήματα μέχρι την ημέρα πληρωμής. Προχωρήστε γρήγορα στην πρώτη μου θέση πωλήσεων και κατά ειρωνικό τρόπο πουλούσα σχέδια 401.000 σε μικρές επιχειρήσεις. Παρόλο που έμαθα τη σημασία της εξοικονόμησης χρημάτων σε μεταγενέστερη ηλικία, ήξερα ότι ήταν αρκετά σημαντικό που πίστευα πραγματικά ότι κάθε εργοδότης πρέπει να προσφέρει ένα 401K στους υπαλλήλους του, ή τη δύναμη της εξοικονόμησης!

Σήμερα, ως Διευθυντής Πωλήσεων στην DailyPay, βοηθώ τους εργοδότες να προσφέρουν οικονομικά προνόμια ευεξίας και να κάνουν καθημερινά διαθέσιμους μισθούς στους υπαλλήλους τους! Χωρίς χρέος, αλλά δίνοντας τη δυνατότητα στους υπαλλήλους τους να πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς και να αποφεύγουν τα δάνεια ημέρας πληρωμής, τις χρεώσεις υπερανάληψης ή τα υψηλά επιτόκια στις πιστωτικές κάρτες.

Η κουλτούρα και η ανατροφή μου με ενδυνάμωσαν να γίνω ανεξάρτητος άνθρωπος. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο και αισθάνομαι ευλογημένος που έχω τη γνώση και την ευκαιρία να συναντηθώ με εταιρείες που έχουν τη δύναμη να κάνουν τη διαφορά στη ζωή των υπαλλήλων τους παρέχοντας πόρους και καθοδήγηση ώστε να μάθουν πώς να αποταμιεύουν τώρα, και μην περιμένετε μέχρι αργότερα στη ζωή όπως έκανα.

Του Εντουάι Πένα
Senior Partnership Manager – Large Enterprise, DailyPay

Από τον El Mamey, τη La Vega μέχρι την εύρεση σπιτιού στο Fintech. Τιμώντας την κληρονομιά της οικογένειάς μου υποστηρίζοντας την εργατική τάξη

Το να είμαι μέλος της πρώτης γενιάς Δομινικανοαμερικανών στην οικογένειά μου και να μεγαλώνω Λατίνοι σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, έχει έρθει με πολλές προκλήσεις και αμέτρητες ευλογίες. Η καταγωγή και το περιβάλλον μου με έχουν διαμορφώσει σε αυτό που είμαι σήμερα, και εξακολουθώ να μαθαίνω νέες ιστορίες από την οικογένειά μου που χρησιμεύουν ως έμπνευση για τη δημιουργικότητά μου, την προσωπικότητά μου και άλλες πτυχές της ζωής μου που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί.

Είμαι ο μικρότερος από τους τρεις, με δύο υπέροχες μεγαλύτερες αδερφές, την Yesenia και τη Jasmin. Οι γονείς μου Milagros και Miguel γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν στη Δομινικανή Δημοκρατία σε μια μικρή πόλη στο “Cibao” El Mamey, La Vega. Μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του ’80 και διέμεναν στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ο παππούς μου πρωτοστάτησε καθώς ήταν το πρώτο άτομο στην οικογένειά μας που μετανάστευσε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’70. Πρώτα κατοικούσε στο Lower East Side του Μανχάταν.

Η μητέρα μου δούλευε οκτώ έως δέκα ώρες σε ένα εργοστάσιο και ο πατέρας μου διαχειριζόταν ένα πλυντήριο και αργότερα διηύθυνε έναν μποντέγκα στο Περθ Άμποϊ του Νιου Τζέρι. Οι γονείς μου δούλεψαν πολύ σκληρά για να βεβαιωθούν ότι οι αδερφές μου και εγώ είχαμε την καλύτερη πορεία προς τα εμπρός και πάντα μας υπενθύμιζαν τι σημαίνει να είσαι Λατίνος και με διαφάνεια – για να μας αποκλείουν από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε.

Το να είσαι Λατίνος συνοδεύεται από πολλές ευθύνες, εμπειρίες και προκλήσεις. Πολλές χώρες εμπίπτουν στην ομπρέλα του «Λατίνου» και κάθε χώρα έχει τις δικές της προκλήσεις να αντιμετωπίσει. Επίσης, όλοι έχουμε τους δικούς μας μοναδικούς πολιτισμούς. Έχουμε τις δικές μας κουζίνες, μουσική και αργκό μοναδικές για κάθε χώρα. Από το Rancheros του Μεξικού μέχρι το Bachata της Δομινικανής Δημοκρατίας, στο νόστιμο mofongo από το Πουέρτο Ρίκο. οι πολιτισμοί μας εμπλουτίζονται σε πολλούς τομείς.

Άκουσα για πρώτη φορά για το DailyPay ενώ εργαζόμουν ως Διευθυντής Τοποθέτησης για έναν από τους σημερινούς συνεργάτες μας στον χώρο της φροντίδας στο σπίτι. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που παρείχε ένα τέτοιο όφελος και εργαλείο για να βοηθήσει ένα εργατικό δυναμικό που είναι απαραίτητο για την κοινωνία μας. Είπα στον εαυτό μου, θέλω να δουλέψω εκεί μια μέρα.

Μετά από μια συνεργασία διαχείρισης σε έναν από τους συνεργάτες του καναλιού μας HHAeXchange, βρήκα ένα σπίτι στο FinTech όταν μπήκα στην DailyPay τον Ιούλιο του 2021. Μαζί με μια ενεργή μουσική καριέρα, έψαχνα για την επόμενη συναρπαστική πρόκληση στην καριέρα μου. Ήξερα ότι ήθελα να γίνω μέλος ενός οργανισμού που έφερε αληθινή αξία στον τελικό καταναλωτή και όπου μπορώ να είμαι χωρίς συγγνώμη ο εαυτός μου. Ως Λατίνοι και Ισπανόφωνοι, είμαστε συχνά συνηθισμένοι να μην βρίσκουμε άνεση στους χώρους εργασίας μας και να κουβαλάμε αυτό το τσιπ στους ώμους μας. Η DailyPay δεν είναι μόνο ο καινοτόμος της πληρωμής κατ’ απαίτηση, αλλά έχει δημιουργήσει επίσης θαυμάσιες προσφορές στην κοινωνία και έχει αναπτύξει μια απίστευτη κουλτούρα στο χώρο εργασίας.

Τώρα αναρωτιέμαι, τι θα γινόταν αν οι γονείς μου από την εργατική τάξη είχαν ένα όφελος όπως το DailyPay; Πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή τους. Η πρόσβαση στους μισθούς τους θα είχε μειώσει τόσο πολύ το άγχος στη ζωή τους. Είμαι παθιασμένος με την προσφορά μας γιατί ξέρω πόσες ζωές επηρεάζει. Από αυτούς που εργάζονται σε κατασκευαστικές εταιρείες μέχρι εκείνους που εργάζονται σε βιτρίνες όπως έκαναν οι γονείς μου.

Δεν έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που οι γονείς μου γνωρίστηκαν, σε μια εντελώς νέα χώρα, περήφανα σύμφωνα με τα λόγια του θρυλικού Μερενγκέρο Φερνάντο Βιγιαλόνα. “Dominicano soy, de mis raices, nunca voy a olvidarme.”

ΥΓ: Θέλω να αφιερώσω αυτό το άρθρο στον πατέρα μου Miguel Peña που πέθανε τον περασμένο Ιούνιο του 2021 από καρκίνο. Te adoro Papi, nunca te olvidaremos.