October 28, 2022 By Aown272 0

Media Education Foundation | εκπαιδευτικές ταινίες ντοκιμαντέρ

Αντιμετωπίστε τον αντισημιτισμό και το μίσος με αυτήν την ταινία

«Αν είχα μόνο μία ταινία για να δείξω στους μαθητές μου για να κατανοήσουν την εξέγερση του Καπιτωλίου, αυτή θα ήταν».

— Sut Jhally | Εκτελεστικός Διευθυντής MEF, Ομότιμος Καθηγητής στο UMass-Amherst

Αν αναζητάτε πόρους που θα σας βοηθήσουν να διευκρινίσετε και να καταπολεμήσετε τα είδη των αντισημιτικών θεωριών συνωμοσίας που έχουν γίνει πρωτοσέλιδα τις τελευταίες εβδομάδες, σας προτρέπουμε να παρακολουθήσετε – και να μοιραστείτε – το αναγνωρισμένο ντοκιμαντέρ Healing from Hate: Battle for the Soul of a Nation.

Σκηνοθεσία του βραβευμένου κινηματογραφιστή Peter Hutchison, Θεραπεία από το μίσος αφηγείται τη βαθιά συγκινητική ιστορία μιας ομάδας πρώην σκίνχεντ και νεοναζί που εργάζονται τώρα στην πρώτη γραμμή για να αποριζοσπαστικοποιήσουν τους βίαιους εξτρεμιστές ρίχνοντας φως στην αίσθηση του φόβου, της αποξένωσης και της ντροπής που εκμεταλλεύεται η λευκή-εθνικιστική προπαγάνδα.

Η ταινία έχει χαιρετιστεί ως ένα εξαιρετικό εργαλείο διδασκαλίας που βοηθά στη δημιουργία κρίσιμων συνδέσεων μεταξύ του αντισημιτισμού, του ρατσισμού κατά του μαύρου και του αντιασιατικού, της ισλαμοφοβίας και άλλων μορφών μίσους.

Επειδή έχετε πρόσβαση στη συλλογή μας μέσω του Kanopy, μπορείτε να παρακολουθήσετε Θεραπεία από το μίσος τώρα ή προσθέστε το στη λίστα παρακολούθησης για αργότερα.

Εάν θέλετε να οργανώσετε μια προβολή του Θεραπεία από το μίσος στην πανεπιστημιούπολη σας ή στην κοινότητά σας, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ. Οι κινηματογραφιστές και πολλοί από τους συμμετέχοντες στην ταινία είναι διαθέσιμοι για να συμμετάσχουν στις ερωτήσεις και τις συζητήσεις μετά την προβολή.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έπαινος για Θεραπεία από το μίσος

Θεραπεία από το μίσος είναι ένα ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο, που χρειάζεται πολύ αυτή τη στιγμή στην ιστορία του έθνους μας. Κάνει ορατό τόσο τον επείγοντα χαρακτήρα της απειλής των εγχώριων εξτρεμιστών όσο και την ελπιδοφόρα και θεραπευτική δύναμη της ενσυναίσθησης για να ξεπεραστεί η ασθένεια του μίσους».

— Beverly Tatum | Συγγραφέας του Γιατί όλα τα μαύρα παιδιά κάθονται μαζί στην καφετέρια;

Θεραπεία από το μίσος είναι ένα καλογυρισμένο, ακατάσχετο, ακατέργαστο αριστούργημα που καθορίζει τις αιτίες και τις λύσεις για την πιο άσχημη ασθένεια της Αμερικής: τον ρατσισμό. Οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες που αποκαλύπτονται είναι ισχυρότερες από γραπτές μελέτες περιπτώσεων σε οποιοδήποτε βιβλίο ψυχολογίας. Πρέπει να δουν τόσο τα θύματα όσο και οι δράστες του μίσους».

— Ντάριλ Ντέιβις | Ακτιβίστρια και συγγραφέας του Σχέσεις Κλαν-προορισμού: Η Οδύσσεια ενός μαύρου στην Κου Κλουξ Κλαν

Θεραπεία από το μίσος είναι μια ταινία που πρέπει να δει κάθε Αμερικανός ανεξάρτητα από την πολιτική του. Υπόσχεται να πυροδοτήσει τον τύπο της συλλογικής ψυχής που αναζητά το έθνος μας που χρειάζεται απεγνωσμένα σε αυτούς τους διχαστικούς καιρούς, δείχνοντας ότι η βαθιά ακρόαση και η συμπόνια αντιπροσωπεύουν το απόλυτο αντίδοτο στο δηλητήριο του μίσους».

— Άνταμ Χότζες | Συντάκτης, When Words Trump Politics: Resisting a εχθρικό καθεστώς γλώσσας

«Πηγαίνει πέρα ​​από μια ρηχή κατανόηση των λευκών υπερασπιστών ως «κακών» ανθρώπων για να εξερευνήσει τις συνθήκες που τους έλκουν σε αυτές τις ιδεολογίες. Μια πολύ χρήσιμη διδακτική πηγή.»

— Δρ Ράκα Σομέ | Καθηγητής Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Villanova