November 3, 2022 By Aown272 0

Media Education Foundation | εκπαιδευτικές ταινίες ντοκιμαντέρ

Ο επικίνδυνος χορός του Χόλιγουντ και του Πενταγώνου

Theatres of War: How the Pentagon & CIA Took Hollywood

«Η προπαγάνδα είναι για μια δημοκρατία ό,τι είναι το βλέμμα για ένα ολοκληρωτικό κράτος».

— Νόαμ Τσόμσκι, Έλεγχος μέσων: Τα θεαματικά επιτεύγματα της προπαγάνδας

Στα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου ο ακομμάτιστος Έργο Costs of War εκτιμά ότι η πολεμική βία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει σκοτώσει περισσότερους από 929.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 400.000 αμάχων, και έχει εκτοπίσει περισσότερους από 38 εκατομμύρια άλλους. Υπολογίζει επίσης ότι μόνο μεταξύ 2018-2020, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν «αντιτρομοκρατικές» στρατιωτικές επιχειρήσεις σε 85 χώρες και τώρα διαθέτουν 750 ξένες στρατιωτικές βάσεις κατανεμημένες σε 80 έθνη. Ωστόσο, λίγες από αυτές τις πραγματικότητες έχουν λάβει διαρκή προσοχή και έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα κενό που το Χόλιγουντ ήταν πολύ πρόθυμο να γεμίσει με εντυπωσιακές, εγκεκριμένες από το Πεντάγωνο απεικονίσεις του μιλιταρισμού των ΗΠΑ.

Αν θέλετε να δείτε πώς λειτουργεί αυτό, μην χάσετε την εκρηκτική νέα ταινία του Roger Stahl Theatres of War: How the Pentagon & CIA Took Hollywood. Αντλώντας τις φωνές βετεράνων της μάχης, δημοσιογράφων, αναλυτών μέσων ενημέρωσης και την προσωπική μαρτυρία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν και άλλων, Θέατρα Πολέμου παρέχει αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι σε αντάλλαγμα για την προμήθεια των παραγωγών με ακριβό υλικό στην οθόνη, το Πεντάγωνο και η CIA είχαν τη δυνατότητα να σκουπίσουν τα σενάρια του Χόλιγουντ για οτιδήποτε απεικονίζει τον αμερικανικό στρατό και τους πολέμους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ υπό κρίσιμο πρίσμα.

Θέατρα Πολέμου είναι ένα απαραίτητο εργαλείο διδασκαλίας για την αποκωδικοποίηση της παραπληροφόρησης και της πολεμικής προπαγάνδας και για να βοηθήσει τους μαθητές να σκεφτούν κριτικά τις κρυφές πραγματικότητες και το κόστος του μιλιταρισμού των ΗΠΑ.

Μπορείς ρολόι Θέατρα Πολέμου τώρα στην πλατφόρμα ροής Kanopy μέσω του πανεπιστημίου ή της δημόσιας βιβλιοθήκης σας. αγοράστε μια ενοικίαση ροής ή μια συνδρομή μέσω MEF? ή εγγραφείτε για να φιλοξενήσετε μια προβολή. Για να δείτε αν το πανεπιστήμιό σας είναι εγγεγραμμένο στο Kanopy, Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Έπαινος για Θέατρα Πολέμου

Θέατρα Πολέμου είναι ένα ντοκιμαντέρ που πρέπει να δείτε».

— David Sirota | Δημοσιογράφος και υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος

«Μια ουσιαστική συμβολή στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο στρατός διαμορφώνει τη δημοφιλή εικόνα και ιστορία του πολέμου. Θα πρέπει να απαιτείται προβολή για μελετητές των μέσων ενημέρωσης, ενδιαφερόμενους πολίτες και περιστασιακούς καταναλωτές μέσων ενημέρωσης».

— Jonna Eagle | Συντάκτης, Πολεμικα παιχνιδια

«Ένα ντοκιμαντέρ μεγάλης απήχησης που δεν θέλουν να δείτε οι πιο ισχυροί κινηματογραφιστές και θερμοπόλεμοι των ΗΠΑ. Αντιμετωπίζει κατά μέτωπο τις εξαιρετικά παραπλανητικές εικόνες που βοηθούν στην προώθηση του ενός φρικτού πολέμου μετά τον άλλο».

— Norman Solomon | Συντάκτης, War Made Easy: Πώς Πρόεδροι και Επιστήμονες συνεχίζουν να μας περιστρέφουν μέχρι θανάτου

«Μια εντυπωσιακά τεκμηριωμένη εξέταση του ρόλου του κράτους ασφαλείας των ΗΠΑ στην προώθηση του μιλιταρισμού μέσω των δημοφιλών μέσων ενημέρωσης. Πιστεύετε ότι η προπαγάνδα είναι η λάθος λέξη; Ξανασκέψου το!”

— Stacy Takacs | Καθηγητής Αγγλικών & Αμερικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα

Θέατρα Πολέμου υποστηρίζει πειστικά [that] Η κρυφή επιρροή του Πενταγώνου στη λαϊκή κουλτούρα μπορεί να έχει αποφασιστικό ρόλο στην ενίσχυση της υποστήριξης για διχαστικούς πολέμους».

— Τζόναθαν Κουκ | Μάτι της Μέσης Ανατολής

“Ζωντανό, συναρπαστικό και σχολαστικά ερευνημένο.”

— Rebecca A. Adelman | Αναπληρωτής Καθηγητής Σπουδών Μέσων & Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Maryland Baltimore County και συνεκδότης του Remote Warfare: New Cultures of Violence

«Αυτό το ισχυρό ντοκιμαντέρ με ανάγκασε να αναρωτηθώ: Πόσες ώρες από τη ζωή μου έχω περάσει κοιτώντας τις οθόνες ταινιών και τηλεοπτικών οθονών απορροφώντας εν αγνοία μου την προπαγάνδα του DOD και της CIA; Είναι αυτό μέρος ενός στρατιωτικού-βιομηχανικού-ψυχαγωγικού συγκροτήματος; Θέατρα Πολέμου είναι μια καταπληκτική εμπειρία διδασκαλίας.»

— H. Bruce Franklin | Αμερικανός ιστορικός και συγγραφέας του Crash Course: From the Good War to the Forever War

«Ένα σφιχτό, συναρπαστικό και απλό ντοκιμαντέρ που σίγουρα θα τραβήξει το κοινό από το σαλόνι μέχρι την τάξη του κολεγίου».

— Douglas Rushkoff | Καθηγητής Θεωρίας Μέσων και Ψηφιακής Οικονομίας στο CUNY/Queens

Θέατρα Πολέμου εκθέτει το ψυχαγωγικό τοπίο του Χόλιγουντ ως το μονοπωλιακό βραχίονα προπαγάνδας αυτού που είναι, μακράν, ο μοναδικός πιο μιλιταριστικός προμηθευτής σκληρής και απρόβλεπτης καταστροφής στον κόσμο και ο πιο επικίνδυνος θεσμός στον πλανήτη».

— Όλιβερ Μπόιντ-Μπάρετ | Ομότιμος Καθηγητής Μέσων & Επικοινωνίας στο Bowling Green State University

«Λαμβάνοντας όλη αυτή τη γνώση που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον εξαιρετικά εξειδικευμένο τομέα της έρευνας προπαγάνδας και τοποθετώντας την σε κινηματογραφική μορφή, ο Roger Stahl και η ομάδα παραγωγής του δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ με εξαιρετικές δυνατότητες να προσεγγίσουν τις ίδιες μάζες ανθρώπων που στοχοποιήθηκαν από τον γάμο του Πενταγώνου. άνεση με το Χόλιγουντ, ένα εκπαιδευτικό επίτευγμα για τον καθηγητή Stahl και το πλήρωμά του».

— Daniel Espinosa, «Propaganda in Focus»