November 9, 2022 By Aown272 0

Πότε να κάνετε παύση | Myke Celis

Όχι τώρα δεν σημαίνει ποτέ.
Πάρτε το κατά βάθος.

Σοβαρά.

Πολλές φορές βλέπουμε καθυστερήσεις ως κάτι που είναι επιζήμιοl στην ανάπτυξή μας.

Ωστόσο, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Βλέπετε, είναι η κοινωνία, οι άνθρωποι γύρω μας και ακόμη και οι ίδιοι που είμαστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό, που μας έκανε να πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε πάντα εν κινήσει.

Ότι κάθε μέρα ήταν να κάνεις ένα βήμα μπροστά, ανεξάρτητα από το πώς νιώθεις, ανεξάρτητα από το πώς είσαι.

Ενώ με μια ματιά, αυτό μπορεί να είναι μια τόσο ενθαρρυντική δήλωση, ας κάνουμε έναν έλεγχο πραγματικότητας.

Μερικές φορές, ένα βήμα προς τα εμπρός μπορεί στην πραγματικότητα να σημαίνει απλώς να μείνετε εκεί που είστε ή ακόμα και να κάνετε ένα βήμα πίσω.

Πράγματι, η παύση μπορεί να κάνει θαύματα για εσάς, ώστε να μπορείτε να δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα και να μην είστε πολύ ανήσυχοι ή ανήσυχοι στην πορεία, ώστε να συνεχίσετε να είστε ο δικός σας #bestmeever ακόμα και τις πιο δύσκολες μέρες.

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας όταν είναι ώρα για παύση:

1.) Όταν είσαι κουρασμένος

Δεν είσαι ρομπότ. Να θυμάστε ότι. Δεν γεννηθήκατε για να δουλέψετε μόνο για να πληρώσετε τους λογαριασμούς. Δεν υπάρχεις μόνο για να βοηθάς τους άλλους. Το Burn out είναι πραγματικό. Μην πάτε καν εκεί. Παύση. Κάνε ένα διάλειμμα. Υπόλοιπο. Πρέπει να επαναφορτίσετε και να βαθμονομήσετε ξανά. Το χρωστάς στον εαυτό σου. Μπορείτε να κάνετε μόνο τόσα πολλά. Και μην αισθάνεστε ποτέ ένοχοι που επιτρέπετε στον εαυτό σας να σταματήσει και να μυρίσει τα λουλούδια.

2.) Όταν αισθάνεστε χαμένοι και μπερδεμένοι

Σε αυτήν την κατάσταση, ένα βήμα προς τα εμπρός μπορεί να μην είναι καθόλου τέτοιο, ειδικά αν προέρχεστε από έναν καταπονημένο χώρο. Παύση. Κάντε ένα βήμα πίσω. Αναπνέω. Ελέγξτε τα γεγονότα. Κάντε κάποια γείωση για να σταθεροποιήσετε τα συναισθήματά σας και να δώσετε στη λογική σας λίγη σαφήνεια. Σημαντική υπενθύμιση: μην διακινδυνεύσετε να προχωρήσετε αν δεν είστε ακόμη 100% αφοσιωμένοι. Είναι είτε είστε όλοι μέσα, είτε καθόλου.

3.) Όταν είσαι χαρούμενος

Απολαύστε την αίσθηση. Σταματήστε και απλώς εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει τα συναισθήματα και κλειδώστε τα έτσι ώστε να έχετε κάτι να σας υπενθυμίσει όταν οι μέρες είναι ζοφερές. Αφιερώστε χρόνο από τη ρουτίνα σας για να ευχαριστήσετε όλους όσους συνέβαλαν στην ευτυχία σας. Αυτό πάει πολύ μακριά και σας επιτρέπει να προχωρήσετε τελικά με ένα χαμόγελο στην καρδιά σας.

4.) Όταν είσαι θυμωμένος

Πιστέψτε με, δεν θέλετε να μετανιώσετε για τίποτα που έχετε πει και κάνει από ένα χώρο θυμού. Τα αυξημένα συναισθήματα πολλές φορές σας κάνουν να κάνετε πράγματα που δεν είναι απαραίτητα ευθυγραμμισμένα με τις βασικές σας αξίες, κάτι που με τη σειρά του μπορεί απλώς να επιδεινώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Παύση. Πάρτε βαθιές ανάσες. Ηρέμησε. Απομακρυνθείτε από την κατάσταση. Κατοπτρίζω. Και δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να επιλύσετε τα πάντα ταυτόχρονα. Επιστρέψτε όταν είστε έτοιμοι. Τότε ο αντίκτυπος θα είναι διαφορετικός.

5.) Όταν παίρνετε μια μεγάλη απόφαση

Μην ενεργείτε με βάση την παρόρμηση. Μια απόφαση που αλλάζει τη ζωή, είτε πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αγορά, για την είσοδο σε μια σχέση ή για τη λήξη μιας, είτε για αλλαγή καριέρας ή αποχώρηση, απαιτεί χρόνο για να επεξεργαστεί. Αφήστε τον εαυτό σας να σταματήσει και να προβληματιστεί. Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι τα πράγματα. Αφήστε τα πράγματα να πάρουν τη φυσική τους πορεία και απλώς πηγαίνουν (και αναπτύσσονται) με τη ροή. Εξετάστε πρώτα όλες τις επιλογές, απαριθμήστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, κοιμηθείτε από πάνω τους και αξιολογήστε τον εαυτό σας πότε είστε έτοιμοι να πάρετε αυτή τη μεγάλη απόφαση για τον εαυτό σας. Μην αφήσετε τίποτα ή κανέναν να σας πιέσει να πάρετε μια απόφαση στην οποία δεν είστε πλήρως πουλημένοι.

Ελπίζω να θυμάστε πότε να σταματήσετε αυτή τη φορά.

Επομένως, εάν το διαβάζετε ακόμα, πάρτε το ως το ζώδιό σας.

Θυμάμαι:

Η παύση μπορεί να είναι παραγωγική.
Απλώς πρέπει να εμπιστεύεστε περισσότερο τον εαυτό σας και τη διαδικασία.