November 11, 2022 By Aown272 0

Η Ksenia Yudina συμμετέχει στους Startup Savants για να συζητήσουν την εκκίνηση του Fintech UNest

Η αποταμίευση για το μέλλον του παιδιού τους είναι κάτι που οι περισσότεροι γονείς φιλοδοξούν, αλλά είναι πιο εύκολο να το λέμε παρά να το κάνουμε — ειδικά όταν πρόκειται για αποταμίευση για το κολέγιο. Ένα παραδοσιακό πρόγραμμα αποταμίευσης κολεγίου 529 απαιτεί πολλή γραφειοκρατία και σημαντική επένδυση χρόνου. Η startup fintech της Ksenia Yudina UNest προσφέρει ένα εναλλακτικό επενδυτικό μέσο που είναι πιο εύχρηστο και πιο ευέλικτο.

  • Startup Savants είναι ένα επιχειρηματικό podcast που αφηγείται τις ιστορίες πίσω από τις ανερχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις.
  • Η Ksenia Yudina εντάσσεται στο Startup Savants για να μιλήσει για την startup fintech UNest.
  • Το UNest είναι μια εφαρμογή fintech που απλοποιεί τη διαδικασία αποταμίευσης για το μέλλον του παιδιού σας.

Οι περιορισμοί των 529 σχεδίων

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Startup Savants, ο Ksenia είπε ότι ξεκίνησε το UNest επειδή ήθελε οι γονείς να έχουν έναν ευκολότερο τρόπο να αποταμιεύουν για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και άλλες ανάγκες των παιδιών τους.

Πολλοί γονείς απευθύνονται σε προγράμματα 529, τα οποία είναι αφορολόγητοι επενδυτικοί λογαριασμοί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δαπάνες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτά τα σχέδια μπορεί να είναι χρήσιμα, αλλά είναι επίσης πολύπλοκα και χρονοβόρα. Μια άλλη σημαντική προειδοποίηση είναι ότι εάν χρησιμοποιήσετε τα κεφάλαια για οτιδήποτε άλλο, υπάρχει μια ποινή 10%. «Αυτός είναι ένας μεγάλος περιορισμός για πολλούς ανθρώπους γιατί νιώθουν ότι είναι πολύ περιοριστικός», είπε η Ksenia.

Η Ksenia εργάστηκε στην Capital Group, τον Νο. 1 πάροχο 529s και άλλων λογαριασμών φύλαξης, πριν φύγει για να ιδρύσει την UNest. «Βοηθούσα πολλούς πελάτες… να αρχίσουν να αποταμιεύουν και να επενδύουν για τα παιδιά τους, αλλά η διαδικασία ήταν εξαιρετικά περίπλοκη και επίπονη για εμάς ως οικονομικούς συμβούλους και για τους πελάτες», είπε.

Συνειδητοποίησε ότι παρόλο που υπήρχαν πολλές οικονομικές εφαρμογές, φαινόταν ότι έκαναν τα πάντα εκτός από το να βοηθήσουν τους γονείς να εξοικονομήσουν χρήματα για το μέλλον των παιδιών τους. Οι φίλοι και οι πελάτες του άρχισαν «να ζητούν μια απλή λύση για να αρχίσουν να αποταμιεύουν για τα παιδιά τους επειδή προσπαθούσαν να κάνουν τη διαφορά και … να αποφύγουν το φοιτητικό χρέος στο οποίο ήταν εκτεθειμένα», είπε. «Συνειδητοποίησα ότι πρέπει να βρω έναν καλύτερο τρόπο».

Μια πιο εύκολη 529 εναλλακτική

Η εφαρμογή UNest δεν χρησιμοποιεί καθόλου σχέδια 529. Αντίθετα, το UNest χρησιμοποιεί έναν τύπο λογαριασμού φύλαξης που ονομάζεται UTMA. Ένας επενδυτικός λογαριασμός UTMA, όπως ο 529, είναι ομοσπονδιακός χορηγός και συνοδεύεται από φορολογικά οφέλη. Αλλά έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: οι γονείς μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματα στον λογαριασμό όχι μόνο σε έξοδα εκπαίδευσης αλλά σε οτιδήποτε ωφελεί τα παιδιά τους. Αυτό δίνει στους γονείς επιλογές εάν τα παιδιά τους τελικά δεν πάνε στο κολέγιο.

Ο Ksenia είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ότι υπάρχει λιγότερη γραφειοκρατία με έναν λογαριασμό UTMA παρά με έναν 529. «Έχουμε έναν εξαιρετικό συνεργάτη στο πίσω μέρος που μας βοηθά με όλους τους φόρους, την επικοινωνία, όλα αυτά, αλλά είναι μια πολύ, πολύ πιο εύκολη πλατφόρμα να διαχειριστεί», είπε.

Η εφαρμογή UNest μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορα πράγματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να λάβετε δώρα από την οικογένεια και τους φίλους που θέλουν να συνεισφέρουν στον λογαριασμό ενός παιδιού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για επενδυτικές συμβουλές και ακόμη και να κερδίσετε ανταμοιβές από μεγάλους λιανοπωλητές όπως το DoorDash και το Disney+. Όλες οι οικονομικές πληροφορίες που αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής είναι κρυπτογραφημένες με ασφάλεια.

Startup Savants Podcast

Το podcast Startup Savants είναι ένα επιχειρηματικό podcast που δημιουργήθηκε από την The Really Useful Information Company (TRUiC). Οι ακροατές μπορούν να ακούσουν τις ιστορίες πίσω από τις νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως είπαν οι ιδρυτές τους, που βρίσκονται στη μέση της ανάπτυξης των εταιρειών τους.

Ο Ethan, ένας επιχειρηματίας, και η Annaka, ειδικός στο branding, φιλοξενούν το podcast Startup Savants. Φέρνουν διαφορετικές δεξιότητες και εμπειρίες ζωής στις συνεντεύξεις τους, παρέχοντας στους ακροατές σημαντικές επιχειρηματικές γνώσεις και μια ολιστική προοπτική για το οικοσύστημα των startup.

Ακούστε από μια ποικιλία πραγματικών ιδρυτών startup από όλο τον κόσμο και με διαφορετικά υπόβαθρα, κάνοντας την ιδέα τους για startup πραγματικότητα. Μάθετε από ειδικούς που μοιράζονται τις γνώσεις τους στον κλάδο σχετικά με τα επιχειρηματικά κεφάλαια, την εξασφάλιση χρηματοδότησης και πολλά άλλα στο podcast Startup Savants.

Τελικές σκέψεις

Στη συνέντευξή του στο Startup Savants, η Ksenia Yudina συζητά το ταξίδι του στην ίδρυση της startup fintech UNest. Η εφαρμογή UNest παρέχει μια εναλλακτική λύση σε ένα παραδοσιακό πρόγραμμα αποταμίευσης 529 που είναι πιο ευέλικτο και λιγότερο περίπλοκο. Θα βοηθήσει τους γονείς που μέχρι στιγμής δίσταζαν να ξεκινήσουν ένα 529 ή προσπάθησαν και αναβλήθηκαν από το πόσο τρομακτική μπορεί να είναι αυτή η διαδικασία.

Μπορείτε να βρείτε το podcast Startup Savants στο Apple PodcastSpotify ή όπου αλλού ακούτε podcast.