November 14, 2022 By Aown272 0

Το μέλλον των τούβλων με Brickworks

Σε αυτό το δεύτερο μέρος μιας σειράς για την Brickworks, κοιτάμε προς το μέλλον. Συναρπαστικές καινοτομίες λαμβάνουν χώρα, ωθώντας το σχεδιασμό και την τεχνολογία υλικών σε νέες κατευθύνσεις.

Στον κόσμο των τούβλων, οι σύγχρονες καινοτομίες είναι εκπληκτικές, με τη βιωσιμότητα να οδηγεί σε ριζοσπαστικούς πειραματισμούς και αποτελέσματα. Στο πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν, ερευνητές δημιούργησαν βιολογικά τούβλα που δεν χρειάζεται να ψηθούν και επομένως δεν παράγουν εκπομπές άνθρακα. Συνδυάζοντας ανθρώπινα ούρα με χαλαρή άμμο και βακτήρια σε ένα καλούπι σε σχήμα τούβλου, μια μικροβιακή καθίζηση ανθρακικού πυροδοτεί μια αντίδραση παρόμοια με τις διαδικασίες σχηματισμού κοχυλιών.

Ομοίως, στην Αμερική, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο με επικεφαλής τον καθηγητή Wil Srubar, ανέπτυξαν μια διαδικασία που χρησιμοποιεί ένα οργανικό υλικό που μπορεί να διαμορφωθεί σε σχήματα, συμπεριλαμβανομένων των τούβλων. Συνδυάζοντας κυανοβακτήρια, ζεστό νερό, άμμο, ζελατίνη και θρεπτικά συστατικά, τα μικρόβια σχηματίζουν και τσιμεντώνουν την άμμο μαζί. Ως ζωντανά τούβλα, τα βακτήρια απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα, αλλά δεν είναι ακόμα εκεί. Αυτό που υπάρχει εδώ, ωστόσο, είναι η Καθηγήτρια Carmen G. Truddell, Καλιφόρνια Polytechnic State University, Breathe Brick που απορροφά τη ρύπανση (εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας). Με έναν αυτοτροφοδοτούμενο κυκλωνικό διαχωριστή στον πυρήνα του, το τούβλο ρουφάει τον εξωτερικό αέρα, τον φιλτράρει και τον διώχνει ως καθαρό αέρα, σε εσωτερικούς χώρους.

WOWOWA, Tiger Prawn, Bowral 76 Simmental Silverφωτογραφία Shannon McGrath

Στην Αυστραλία, η Bowral Bricks, ως μέρος της Brickworks, αναπτύσσει συνεχώς ισχυρότερα, ασφαλέστερα, πιο βιώσιμα τούβλα από πηλό τα τελευταία 100 χρόνια. Αποτελούμενο από πηλό τοπικής προέλευσης, τα τούβλα Bowral αντικατοπτρίζουν τα πλούσια χρώματα και τις υφές των αυστραλιανών τοπίων, γεγονός που εξασφαλίζει μια απρόσκοπτη ενσωμάτωση στα αυστραλιανά σπίτια.

«Το Bowral Bricks είναι μέρος της αυστραλιανής ζωής για περισσότερα από 100 χρόνια. Με απτική αισθητική, η Bowral Bricks έχει θέσει τα πρότυπα σχεδιασμού και ακεραιότητας που έχει επηρεάσει μια εποχή εμβληματικής αρχιτεκτονικής. Η συνεχής δέσμευση στην ποιότητα διασφαλίζει ότι η Bowral Bricks θα παραμείνει το σημείο αναφοράς για την αριστεία για πολλά ακόμη χρόνια», λέει ο Brett Ward, Γενικός Διευθυντής Διεθνούς Μάρκετινγκ της Brickworks.

Αποτελούμενα από άργιλους και σχιστόλιθους εξαιρετικής ποιότητας, τα ορυκτά συμπιέζονται σε μεμονωμένα καλούπια σε υψηλή πίεση για να παράγουν συμπαγή και ακριβή σε διαστάσεις τούβλα ξηρής έκθλιψης. Η ικανότητα του Bowral να δημιουργεί γλυπτά προσαρμοσμένα σχήματα έδωσε, επιπλέον, την ευκαιρία να προσθέσει ατομικότητα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό οποιωνδήποτε έργων, όπως το Dr Chau Chak Wing Building του Frank Gehry στο UTS, όπου τα Bowral Bricks Limousin Gold Special Shapes χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του εμβληματικού πρόσοψη «χάρτινη σακούλα».

Οι μοναδικές χρωματικές παραλλαγές σε κάθε παράδοση των τούβλων Bowral διασφαλίζουν την αυθεντική γοητεία των παραδοσιακών τεχνικών κατασκευής. Από το απαλό Chillingham White και τα δροσερά ασημένια μέχρι την παλέτα των χρυσών, πορτοκαλί και κόκκινων αποχρώσεων μέχρι το ιδιαίτερα περιζήτητο Granite και Bowral Blue, τα διακριτικά χρώματα του πηλού και το εγγενές χαρακτηριστικό του Bowral Brick.

Clare Cousins, Elsternwick House, Bowral 76 Chillingham Whiteφωτογραφία της Lisbeth Grasman

Για να τιμήσει τα 100α γενέθλιά της, η Brickworks κυκλοφόρησε μια έκδοση 100 Years of Bowral Bricks. Τεκμηριώνοντας τα σημαντικά ορόσημα στην πλούσια και ποικιλόμορφη ιστορία του Bowral Bricks, η επιμελημένη έκδοση γιορτάζει μερικά από τα εμβληματικά έργα του Bowral Bricks και τους κορυφαίους αρχιτέκτονες πίσω από τη μετατροπή του ταπεινού τούβλου σε σημαντικά αυστραλιανά ορόσημα. Από τις χαρακτηριστικές καμπύλες του Arc by Crown του Koichi Takada μέχρι την αρχιτεκτονική καινοτομία Stokes 14 του Smart Design Studio, οι Αυστραλοί αρχιτέκτονες έχουν επιδείξει τη μοναδική ικανότητα του τούβλου να προσφέρει αδιαμφισβήτητο χαρακτήρα και γοητεία.

Ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη για το Bowral Bricks και τα 100 χρόνια συνεχούς κατασκευής τούβλων είναι τα απίστευτα έργα που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι αρχιτέκτονες με τούβλα. Από τους αρχιτεκτονικούς σούπερ σταρ μέχρι τα τοπικά αγαπημένα, το εύρος και η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού που ενεργοποιούνται από τούβλα είναι εκπληκτικά.

Τούβλα
100 χρόνια Bowral Bricks

Smart Design Studio, Indigo Slam, Bowral 76 Simmental Silverφωτογραφία Sharrin Rees
WOWOWA, Tiger Prawn, Bowral 76 Simmental Silverφωτογραφία Shannon McGrath
Clare Cousins, Elsternwick House, Bowral 76 Chillingham Whiteφωτογραφία της Lisbeth Grasman
Studio Bright, Little Brick Studio, Bowral 76 Chillingham Whiteφωτογραφία του Peter Bennetts

Μπορείτε να δείτε το πρώτο αυτής της σειράς δύο μερών εδώ.Συγγραφέας:

Gillian Serisier

Gillian Serisier

Η Gillian Serisier είναι αρχισυντάκτρια του Indesign Media Asia Pacific, όπου καλύπτει όλες τις γωνιές του σχεδιασμού και της τέχνης σε όλο το δίκτυο Habitus και Indesign. Η Gillian έχει συνεισφέρει σε πολλές εξαιρετικές δημοσιεύσεις και οι εκτενείς γνώσεις της και τα αιχμηρά λόγια της συνιστούν συναρπαστική αφήγηση.